Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Goed nieuws voor wereldreizigers: we mogen weer naar Thailand reizen!

Goed nieuws voor wereldreizigers: we mogen weer naar Thailand reizen!

Goed nieuws voor wereldreizigers: we mogen weer naar Thailand reizen!

Nederlandse toeristen konden de afgelopen maanden al door Europa reizen, maar nu zijn reizigers ook weer welkom in Thailand. Het populaire Aziatische vakantieland kan niet wachten om toeristen te ontvangen. 

Reizen naar Thailand

Achttien maanden lang had Thailand restricties voor buitenlanders. Maar vanaf 1 november mogen reizigers uit maar liefst 63 landen weer naar het zonnige vakantieland afreizen. Goed nieuws voor mensen die zon, zee en strand willen opzoeken tijdens de koude wintermaanden. Maar er zijn wel een aantal regels waar reizigers zich aan moeten houden.

Voor de reis dien je je te registreren voor een Thaise QR-code. Ook moeten reizigers volledig gevaccineerd zijn en bij aankomst ben je verplicht om een coronatest te doen op het vliegveld. Je mag tot de uitslag dan niet verder reizen en wordt ondergebracht in speciale hotels. In maximaal een dag krijg je de uitslag van de test en mag je jouw reis door het land voortzetten.

Lees ook
Kom maar op met die vakantie(s): 10 tips om goedkoper te reizen

Coronacrisis

Thailand is bij uitstek een vakantieland en werd dan ook behoorlijk getroffen door de coronacrisis. Naast dat buitenlanders niet naar Thailand konden reizen, stond het binnenlandse toerisme ook zo goed als stil. Het populaire Aziatische land hoopt met de heropening van de grenzen dat het toerisme weer opleeft in het land. Al verwacht het nationale toerismebureau TAT dat er slechts een miljoen toeristen het komende halfjaar zullen komen. Dit is maar 10% van de hoeveelheid reizigers die normaal naar Thailand afreist.

Wat wel goed is om te weten: het reisadvies voor Thailand is oranje. Dat betekent dat je eigenlijk alleen noodzakelijke reizen naar Thailand moet maken. Stel je komt diep in de problemen, dan kan de ambassade of je reisverzekering je niet altijd helpen als je naar een oranje gebied bent gereist. Er zijn onder andere veiligheidsrisico’s vanwege corona, want in Thailand zijn er circa 8800 besmettingen per dag.

Ga jij binnenkort een reisje naar het zonnige Thailand plannen?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLnieuws | Beeld: Unsplash