Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Wat is glamping?

Wat is glamping?

Wat is glamping?

De luxe van thuis, maar wél in een tent. Of nou ja, op een camping. We hebben het over glamping! Je kunt het zo gek niet bedenken: een indianentent mét butler, een koepelvormige tent met dakterras, een houten hutje met jacuzzi voor de deur… er zijn oneindig veel leuke glamping plekken in Europa! Flair somt ze op. 

Wat is glamping

Glamping is sinds een paar jaar de nieuwste trend op kampeergebied. Voeg ‘glamorous camping’ samen en je krijgt – juist – glamping. Het comfort van een hotel met de natuurlijke omgeving en de vrijheid van een camping. Denk aan een lodgetent, een luxe stacaravan of een uber luxe hut voorzien van alles dat je eventueel nodig zou kunnen hebben.

Glamping is over komen waaien uit Zuid-Afrika, waar toeristen al jaren in luxe safaritenten kunnen slapen. In Europa zie je ook steeds meer glamping plekken, zoals in Frankrijk en Italië. Is glamping iets voor jou? Flair heeft al een paar glamp-locaties voor je opgezocht.

Glamperen

Nederland
In Holland kun je glamperen aan het Veluwemeer. Daar vind je tipi’s en yurts bij Camp Spirit.

Frankrijk
Wil je sterren kijken vanuit een drijvende luchtbel? Bij La Bulle Flottante kan het. Van buiten ziet het er eenvoudig uit maar van binnen zijn de luchtbellen voorzien van de hipste interieur-accessoires.

Italië
Net buiten Venetië vind je een prachtig locatie om te glamperen. Agriturismo Canonici di San Marco is een paradijsje aan de oevers van de Brenta-rivier.

Zwitserland
Ga glamperen in de Zwitserse Alpen! Whitepod Iglo’s ligt op 1700 meter hoogte en is alleen te voet of per ski en snowboard bereikbaar. Je logeert in een koepelvormige tent met eigen terras, een open haard, een prinsessenbed en een sauna én je hebt (mocht je daar gebruik van willen maken) een masseur tot je beschikking. Hemels!

 

En, is glamping iets voor jou?

Lees ook: Ontspanningsoefeningen bij stress