Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Uitje of reis gecanceld vanwege het coronavirus? Dít is wanneer je wel of geen geld terugkrijgt

Uitje of reis gecanceld vanwege het coronavirus? Dít is wanneer je wel of geen geld terugkrijgt

Uitje of reis gecanceld vanwege het coronavirus? Dít is wanneer je wel of geen geld terugkrijgt

De kans is groot dat jij de komende maanden een concert, festival, theatervoorstelling of vakantie op de planning had staan. Buiten dat het natuurlijk een enorme teleurstelling is dat alle evenementen worden gecanceld vanwege de uitbraak van het coronavirus, maken vele Nederlanders zich ook zorgen om hun geld. Want krijg je het nog wel terug nu alles niet meer doorgaat?

Culturele uitjes

We beginnen met goed nieuws. Als je geplande concert of een ander cultureel uitje is afgelast, zijn organisatoren verplicht om je geld terug te betalen. Sommige organisaties kiezen ervoor om de show op te schuiven, wat betekent dat je alsnog kunt gaan genieten. Maar mocht de nieuwe datum je niet uitkomen, wordt het aankoopbedrag alsnog teruggestort. Fijn om te weten!

Hotelletje pakken

Had je eindelijk besloten om er even tussenuit te gaan en ergens een hotelletje te boeken samen met je lief, dan baal je behoorlijk. Ga niet bij de pakken neerzitten en pak die telefoon om je weekendje weg om te boeken naar een ‘veilige datum’. Misschien moet je iets meer bijbetalen vanwege het verschil in kamers of seizoen, maar dan is ieder geval je geld niet verloren.

Luieren op vakantie

Normaal gesproken, als je verzekerd bent, krijg je in veel gevallen je geld weer teruggestort op je bankrekening zodra je vakantie niet meer kan doorgaan. Maar in deze situatie willen heel veel mensen in de wereld hun geld terug en is de kans groot dat de vakantieketens failliet gaan als ze dat doen. Daarom krijg je nu (meestal) een voucher waarmee je je vakantie op een ander moment kunt doorzetten.

Bijboeken

Dan zijn we nu toch toe aan het minder goede nieuws. Zit je net over de grens in een hotel en moet je een nacht bijboeken omdat je niet naar huis kunt, dan zul je dit uit je eigen portemonnee moeten betalen. Dit wordt vrijwel nooit vergoed door de reisorganisatie of -verzekering.

Lees ook
Anouk door coronavirus vast in verlaten resort Marrakesh: ‘Het is best creepy’

Terug naar huis

Ben je op dit moment – op vakantie of voor andere zaken – in het buitenland, is het erg lastig om thuis te komen. Omdat er nog maar heel weinig gevlogen mag worden, zit je vast aan vliegtuigtickets die enorm in prijs zijn gestegen. Via de website bijzonderebijstandbuitenland.nl van de Rijksoverheid kun je je aanmelden als je vastzit in het buitenland. Daar helpen ze je verder. Mocht het zover komen dat er een repatriëringsvlucht wordt ingezet, moet je vaak een eigen bijdrage betalen. Dit zal € 300 euro voor binnen Europa en €900 voor buiten Europa zijn. Heel veel geld, maar beter dan vastzitten in het buitenland onder deze omstandigheden, lijkt ons.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: iStock