Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 11 handige tips om geld te besparen

11 handige tips om geld te besparen

11 handige tips om geld te besparen

Zit je krap bij kas of wil je gewoon het liefst zoveel mogelijk geld besparen? Lees dan snel verder, want met deze budgettips bespaar je super easy op centjes!

Azijn

We hebben het al vaker gezegd: azijn. Haal een fles schoonmaakazijn in huis. Azijn is goed voor een heleboel dingen, het helpt bijvoorbeeld tegen kalkaanslag en vieze geuren.

Pimp je kleren

Koop geen nieuwe kleding, maar kies ervoor je oude kleding wat te pimpen. Een beetje inspiratie opdoen op internet over de laatste trends, wat creatieve aanpassingen en je kleding ziet er weer uit als nieuw. Een handige site om inspiratie op te doen is MrKate.com, voor heel veel leuke DIY’s! Wat dacht je van deze kettingValentijnstrui of (ook voor beauty kun je er terecht) manicure?

De markt

Koop je groente of fruit op de markt in plaats van in de supermarkt, dat is een stuk goedkoper.

Digitale boeken

Vergelijk producten die je wilt kopen online. Heb je een prijzig product in de winkel gezien, kijk dan eerst even online of je het ergens anders goedkoper kunt krijgen. Bijvoorbeeld, boeken! Veel mensen genieten van digitaal lezen, maar zijn vaak verbaast over de hoge prijzen van e-books. Tom Kabinet lost dit probleem op door voor tweedehands e-books te zorgen. Als je een e-book hebt uitgelezen, kan je jezelf, de auteur en een volgende lezer direct blij mee maken door het op Tom Kabinet aan te bieden. De digitale boeken kosten twee euro stuk, waarvan de auteur vijftig cent ontvangt. Op deze manier worden digitale boeken goedkoper, lezen meer mensen e-books en ontvangen de auteurs ook geld met hun e-book.

Uit de rode cijfers

Zorg ervoor dat je niet rood kunt staan bij de bank. Zo geef je tenminste écht geen geld meer uit als het bijna of helemaal op is. Daarnaast betaal je debetrente over het rood staan bij de bank.

Half vaatwasblokje doet hele werk

Gebruik een half vaatwasblokje in plaats van een hele, dat werkt net zo goed!

Krant opzeggen

Zeg je kranten op, het is veel goedkoper het nieuws online te checken. Reis je met het openbaar vervoor? Dan kun je natuurlijk altijd de Metro pakken om het laatste nieuws te lezen.

Huismerken

Koop bij de supermarkten eens wat meer huismerken in plaats van A-merken.

Huishoudboekje

Zorg dat je weet wat er binnen komt en wat er uit gaat. Hou je vaste lasten en je inkomsten bij in een Excel sheet, zo heb je beter zicht op hoeveel je overhoudt of juist tekort komt.

Snack op zak

Neem een tussendoortje mee als je de stad in gaat, zodat je je niet kunt laten verleiden door het kopen van allerlei lekkere snacks.

Dag sportschool, hallo speeltuin!

Sporten? In plaats van een duur sportabonnement kun je ook een cd opzetten en het hele huis door dansen. Of buiten oefeningen doen!

Heb jij nog tips om makkelijk geld te besparen?

Lees ook: