Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Fotografe vindt bejaarde man in verloederd huis, wat volgt is zo mooi

Fotografe vindt bejaarde man in verloederd huis, wat volgt is zo mooi

Fotografe vindt bejaarde man in verloederd huis, wat volgt is zo mooi

(Beeld: Instagram @The_Tourist)

Urban exploring, oftewel urbex, is het rondneuzen in verlaten panden. Leslie, een Canadese hobbyfotografe, maakte er haar hobby van en is met haar Instagramaccount The Tourist één van de voorlopers. Op een bijzondere dag ging ze een – wat ze aanzag als verlaten – huis binnen om foto’s te nemen en trof er een eenzame, bejaarde man aan. Het was het begin van een verhaal dat recht uit een feel good film lijkt te komen…

Een verlaten huis, althans…zo leek het

In juni van vorig jaar spotte Leslie na een dagje fotograferen een huis dat haar volledig verlaten leek, aangezien de oprit helemaal overwoekerd was en het dak op instorten stond. Binnen trof ze echter Lawrence aan, wiens medische toestand het hem moeilijk maakte goed voor zichzelf en z’n huis te zorgen. De man is z’n rechteroog kwijt, in het linkse heeft hij staar en bovendien is hij slecht ter been.

Leslie raakte met de man aan de praat, fotografeerde hem en nam zichzelf voor hem te blijven opzoeken. “Lawrence heeft een prachtige ziel en ik ben van plan hem veel te bezoeken. Ik ga ook eten voor hem maken en meenemen voor in de loop van de week, want ik denk niet dat hij goed eet”, schreef ze op Instagram.

Schermafbeelding 2016-04-04 om 15.34.27

Schermafbeelding 2016-04-04 om 15.34.57

Dinner dates

De Canadese hield woord. Tijdens hun dinner dates, zoals de fotografe ze noemt, praten en lachen de twee uren aan een stuk. Bovendien maakte Leslie het huis van de oude man iets leefbaarder, door samen met enkele jongens verschillende zakken afval en kapotte apparaten weg te gooien. “Hij is de liefste man die ik ken, mijn hart is gesmolten. Hij breekt mijn hart en herstelt het weer tijdens elk bezoek. Een week geleden heeft hij een beroerte gehad, het heeft vier dagen geduurd om medische hulp te vinden. Hij heeft gewoon een vriend nodig, iemand die op hem let en hem duidelijk maakt dat hij graag gezien wordt.”

Schermafbeelding 2016-04-04 om 15.34.37

Ondertussen gaat het minder met de gezondheid van Lawrence en verblijft hij in een rusthuis. “Dit zullen de laatste maanden zijn die ik heb met mijn vriend. Ik ga ze zo aangenaam mogelijk maken voor hem.” Leslie blijft hem in het tehuis bezoeken, samen met haar hond Violet. Zo vierden Leslie en Lawrence samen valentijnsdag en zijn verjaardag. “Hij zei dat de dag waarop ik onverwachts zijn huis binnenstapte de mooiste in zijn leven was. Dat is wederzijds: de mooiste dag van mijn leven was ook toen ik hem ontmoet heb. Hij heeft me de kans gegeven om echt iets voor iemand te doen.”

Schermafbeelding 2016-04-04 om 15.35.11

Laat het verhaal van Leslie en Lawrence een mooie herinnering zijn aan het feit dat eenzaamheid een groot probleem is bij de oudere bevolking en dat wij daar allemaal iets aan kunnen doen.

Lees ook: