Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Even wegdromen: 5 roze stranden waar je nú naartoe wil

Even wegdromen: 5 roze stranden waar je nú naartoe wil

Reizen & Uitjes
Even wegdromen: 5 roze stranden waar je nú naartoe wil

Hoewel het weer in ons koude kikkerlandje flink op begint te knappen, kijken we enorm uit naar een tropische vakantie. Mét een cocktail in de hand én niets meer om ons lijf dan een luchtig jurkje of bikini. En als dat op een van deze roze stranden mag, is het plaatje helemaal compleet. Tijd om even weg te dromen…

Deze roze pareltjes nemen je meteen mee naar het paradijs. Want wat dacht je van Horseshoe Bay Beach, aan de zuidkust van Bermuda? De roze kleur van het zand ontstaat hier doordat Bermuda vol zit met koraalriffen met minuscule zeeorganismen, rode foraminiferen genaamd, die het deze tint geven.

Wegdromen

Ook wat dichter bij huis kun je genieten van zo’n roze strand. En wel in Balos Bay op Kreta. Leuk detail: prins Charles en Lady Di zouden hier gespot zijn voor hun huwelijksreis. Maar de populairste variant ligt toch wel op Komodo Island in Indonesië. Het maakt deel uit van het Komodo National Park en dat maakt het ondiepe water ook perfect om een glimp op te vangen van wilde Komodo-draken. Ook bij Crane Beach in Barbados en Great Santa Cruz Island van de Filipijnen kijk je je ogen uit. Wat een droombestemmingen!

Balos Bay

Komodo Island

Crane Beach

Great Santa Cruz Island

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pretty52 | Beeld: Instagram, iStock

Shoppen is altijd een goed idee