Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo versterk je in 4 minuten per dag je relatie

Zo versterk je in 4 minuten per dag je relatie

Zo versterk je in 4 minuten per dag je relatie

We houden van elkaar, we knuffelen, we lachen en we kussen, maar we vergeten soms één cruciaal detail in onze relatie: elkaar – oprecht! – in de ogen kijken. Want als je je liefde wilt versterken, zou je eigenlijk elke dag vier minuten lang in de ogen van je geliefde moeten verdrinken. 

Je kruist wellicht dagelijks de blik van je man, maar als we eerlijk zijn, is het best wel lang geleden dat we nog eens écht in elkaars ogen verdronken. Wel, uit een studie blijkt nu dat koppels die elkaar zo’n vier minuten per dag in de ogen kijken, een veel intiemere relatie hebben.

De ogen zijn de vensters van de ziel

Een beetje een idioot gezegde, maar bij nader inzien, vertelt het wel de waarheid. In de ogen van de ander zien we alles: wat hij denkt, wat hij voelt, wat hij verwacht… Door elkaar in de ogen te kijken, heb je toegang tot dat dieperliggende. En dat zorgt op zijn beurt weer voor een intieme vertrouwensrelatie.

Een nóg betere relatie

Om dus nog meer verliefd te worden, zou je dit spelletje dus aan je dagelijkse routine kunnen toevoegen. Net voordat jullie gaan slapen, bijvoorbeeld. Zijn jullie nog aan het daten? Ook voor jullie kan dit spelletje helpen! In dit video-experiment uit 2015 werden twaalf (onbekende) liefhebbers uitgenodigd om in de ogen van een ander te kijken.

Beeld: Corbis

Lees ook