Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Over win-winsituaties gesproken: dít eiland betaalt toeristen om daar op vakantie te gaan

Over win-winsituaties gesproken: dít eiland betaalt toeristen om daar op vakantie te gaan

Over win-winsituaties gesproken: dít eiland betaalt toeristen om daar op vakantie te gaan

Geld krijgen om op vakantie te gaan? Het klinkt als iets onmogelijks, maar toch gebeurt het echt. Toeristen die naar het eiland Malta gaan krijgen namelijk een financiële tegemoetkoming voor hun verblijf op het eiland. 

Code oranje

Het is de laatste tijd lastig om op vakantie te gaan. Op dit moment worden alle reizen naar het buitenland afgeraden. Reizen mag alleen als het noodzakelijk is. Al maanden geldt er ‘code oranje’ voor alle reisbestemmingen.

Toerisme stimuleren

Het eiland Malta lijkt daar niet zo mee bezig te zijn. De Malta Tourism Authority betaalt namelijk toeristen in ruil voor een bezoek aan het eiland. Dit doen ze in samenwerking met de hotels op het eiland. Op deze manier hopen ze het toerisme te stimuleren.

Eisen

Aan deze ‘bonus’ zitten wel een aantal eisen. Als toerist moet je minimaal drie dagen op het eiland verblijven (geen straf, toch?). Ook wordt er van je verwacht dat je direct bij een hotel boekt en niet via een overkoepelde vakantie-aanbieder. Het bedrag dat je ontvangt hangt af van het hotel waar je verblijft. Zo ontvangen gasten van een vijfsterrenhotel een bedrag van wel 200 euro per persoon. Verblijf je in een viersterrenhotel? Dan krijg je een geldbedrag van 150 euro per persoon. Een verblijf bij een driesterrenhotel levert een gast honderd euro op.

Lees ook
In de startblokken: je kunt je vanaf vandaag aanmelden voor de volgende proefvakantie naar… Gran Canaria!

Reisje naar Malta

Malta is een prachtig eiland in de Middellandse zee, dat ongeveer even groot is als Texel. Het land bestaat uit een Archipel van meerdere eilanden, waaronder Malta zelf en Gozo (op Gozo krijgen toeristen nog eens tien procent extra). Verwacht wordt dat Malta de reisrestricties vanaf 1 juni opheft. Door de actie van de Malta Tourism Authority hoopt het eiland om zo’n 35.000 toeristen te ontvangen. Nou, boeken dan maar?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Pexels