Je bent hier: Home > Op pad > Durf jij het aan? Bemachtig je eigen ‘Chateau Meiland’ voor nog geen 4 ton

Durf jij het aan? Bemachtig je eigen ‘Chateau Meiland’ voor nog geen 4 ton

Op pad
Durf jij het aan? Bemachtig je eigen ‘Chateau Meiland’ voor nog geen 4 ton

Na heel wat dagen klussen, bloed, zweet én tranen is Chateau Marillaux van de Meilandjes ein-de-lijk een feit. Kon jij geen genoeg krijgen van het televisieprogramma en heeft het gezin je geïnspireerd om dezelfde droom na te jagen? Als je het avontuur aandurft, kun je in Frankrijk nu een prachtig kasteel bemachtigen.

In de afgelopen weken hebben kijkers van Chateau Meiland kunnen zien hoe Martien en zijn gezin van een verwaarloosd kasteel een waar paleisje hebben gemaakt. Het stel heeft in Frankrijk een stijlvolle chambres d’hôtes geopend, waarvan de gasten én kijkers diep onder de indruk zijn.

Normandië

Zou jij net als Martien een kasteel willen omtoveren en in Frankrijk een nieuw bestaan willen opbouwen? Er staat een pareltje te koop voor 372.500 euro, zo ontdekte Go with the vlo. In het groene Pays de Pail om precies te zijn; op de grens van de departementen Orne en Mayenne in Normandië.

Natuur én drukte

Het château dat te koop staat, is gebouwd in de achttiende eeuw en heeft een woonoppervlakte zo’n 350 vierkante meter. Het bevindt zich dichtbij een dorp en twintig kilometer verderop vind je de stad Alençon. Dit betekent dat je de drukte van de stad kunt opzoeken, maar het grootste deel van de tijd ook kunt genieten van de prachtige natuur.

Lees ook
Oh no: flinke tegenslag voor de familie Meiland

Prachtig

Het optrekje is deels gedateerd en verwaarloosd, maar verkeert in redelijk goede staat. En als je de foto’s ziet, zul je zien dat het kasteel heel wat moois bevat. Wat dacht je bijvoorbeeld van die grote, ronde trap? En die houten visgraatvloer? Wij kunnen maar één ding zeggen: wauw!

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Go with the vlo | Beeld: Talpa