Je bent hier: Home > Op pad > Eens of oneens? ‘Als een moeder mijn kind meeneemt naar de film, verwacht ik wel dat zij betaalt’

Eens of oneens? ‘Als een moeder mijn kind meeneemt naar de film, verwacht ik wel dat zij betaalt’

Op pad
Eens of oneens? ‘Als een moeder mijn kind meeneemt naar de film, verwacht ik wel dat zij betaalt’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Als een moeder mijn kind meeneemt naar de bioscoop, verwacht ik wel dat ze ook betaalt’.

Lees ook: Eens of oneens? ‘Eén slippertje wil ik mijn man best vergeven’

Eens oneens stelling kind bioscoop

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Alex: Dat gaat in goed overleg: ene keer wel, andere keer niet. Je kunt het altijd aanbieden om geld mee te geven. Nooit profiteren! Al zijn deze er altijd.

Marit: Het maakt mij niet uit wie er betaalt, als mijn dochter het maar naar haar zin heeft!

Rene: Ik verwacht het misschien wel maar biedt wel gewoon aan om voor het kaartje te betalen. En als de moeder aangeeft dat dat niet hoeft, geef ik mijn kind wat geld mee om iets tijdens de pauze te kopen, en dan ook voor het vriendje en de moeder.

Marleen: Zeker niet! Als een van mijn kinderen mee uit gevraagd wordt stel ik altijd voor om mee te betalen. Het is dan aan die ouder of hij/zij het aanneemt maar ik ga er nooit vanuit dat een ander voor mijn kind betaalt.

Tiffany: Uit beleefdheid vraag je dat toch altijd of er dient geld mee gegeven te worden voor het kind. Ervan uitgaan is toch wat onbeleefd.

Irini: Ik neem wel eens het beste vriendinnetje van dochter mee naar de bioscoop. Moeder hoeft van mij niet altijd te betalen, hoor. Soms neemt haar dochter geld mee voor drinken en lekkers. Maar ook dat hoeft eigenlijk niet van mij.

Marie: Als mijn dochter een vriendinnetje uitnodigt, betaal ik voor allebei. Maar als mijn dochter uitgenodigd wordt, bied ik wel altijd aan om voor haar te betalen. Overigens is er wel een grens wat betreft het bedrag; meer dan een tientje laat ik een andere ouder niet voor mijn kind betalen en betaal ik ook niet voor een ander kind. Een evenement of pretpark, bijvoorbeeld…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Shutterstock