Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Een opgezette buik van prik, wat te doen?

Een opgezette buik van prik, wat te doen?

Een opgezette buik van prik, wat te doen?

Heb je weleens last van een opgezette buik, een opgeblazen gevoel of een volle maag? Dit is één van de meest voorkomende darmklachten. Wij vrouwen hebben er ook iets vaker last van dan mannen. No fun, maar zo ga je ermee om!

Een opgezette buik

Als je buik is opgezet betekent dat vaak dat de spijsvertering niet goed werkt. Dit komt bijvoorbeeld vaak voor wanneer je menstrueert, door stress óf door… prik.

Wanneer je prik drinkt, bijvoorbeeld frisdrank of spa rood, ontstaat er gasvorming in het maagdarmkanaal dat ervoor zorgt dat de buik van binnenuit onder druk komt te staan. De bubbels in frisdrank brengen veel lucht mee naar de buik. Daarom is het een goed idee om voor plat water en frisdrank zonder koolzuur te kiezen. Zo voorkom je heel eenvoudig een opgeblazen gevoel en een bolle buik. Mits het aan stress of een allergie voor bepaalde voeding ligt natuurlijk…

Hoe kom je er vanaf?

Om lucht in je buik een handje op weg te helpen, is het goed om je onderbuik een kleine massage te geven. Probeer rond je darmen lichte druk met je vingers te zetten in vloeiende bewegingen. Masseer vanaf je rechterheup in de richting van je ribben, waarna op en neer naar je darmen. Dit herhaal je een paar keer. Je zult zien dat de lucht in je buik zal afnemen.

Heb jij weleens last van een opgezette buik?

Lees ook: Platte buik? Gebruik een stukje touw!