Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Een korte samenvatting over de onmisbare vitamine D

Een korte samenvatting over de onmisbare vitamine D

Een korte samenvatting over de onmisbare vitamine D

Vitamine D is een onmisbare vitamine die zorgt voor extra energie, ons immuunsysteem versterkt en de kans op sombere gevoelens verkleint. Alles wat we met het grijze weer in Nederland zo nu en dan best goed kunnen gebruiken!

Vitamine D in voeding

Het belang van deze vitamine voor je gezondheid wordt vaak onderschat, terwijl deze vitamine jouw lichaam veel energie geeft en beschermt tegen allerlei ziektes en aandoeningen. En wist je dat het lichaam ook vitamine D uit voeding kan halen? Zo zit er een kleine hoeveelheid in vette vis, eieren en visolie. Daarnaast wordt vitamine D ook vaak toegevoegd aan margarine en bak- en braadvet.

Vitamine D in zonlicht

Zonlicht bevat veel vitamine D. Sterker nog, het meeste krijg je binnen dóór zonlicht. Uit onderzoek blijkt dat smeren met een factor 8 de vitamine D-productie met 97,5% vermindert. Je mag dus best een terrasje pakken zonder je in te smeren, maar het is onverantwoord om een hele dag onbeschermd te vertoeven in de volle zon. Neem dus altijd een smeerseltje met factor mee. Ook in de winter kan de zon verraderlijk zijn…

Lees ook