Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Ka-ching: zoveel kost de duurste hotelovernachting in Nederland

Ka-ching: zoveel kost de duurste hotelovernachting in Nederland

Reizen & Uitjes
Ka-ching: zoveel kost de duurste hotelovernachting in Nederland

Door het coronavirus besloten veel huishoudens het toerisme buiten de grens niet op te zoeken en werd er volop vakantie in eigen land gevierd. Heb je nog wat vakantiedagen – én een goed gespekte bankrekening – over en heb je wel zin in een ultraluxe staycation? Zoek dan niet verder. In Amsterdam vind je namelijk de duurste hotelovernachting van ons land en daar ontbreekt het je werkelijk aan niks.

Extreem prijzig prijskaartje

Waar de een het zonde van zijn geld vindt, is de ander er juist weer dol op: luxe hotelovernachtingen. Bij het Waldorf Astoria Amsterdam zit het daarmee wel snor. Maar voor wie bereid is om een extreem prijzig prijskaartje te betalen voor een avondje vol luxe, boekt niet een ‘normale’ kamer in het hotel, maar wappert met haar creditcard voor The Mayor’s Residence.

Residentie

De naam zegt het eigenlijk al: het gaat hier niet om een luxe hotelkamer, maar om een hele residentie. The Mayor’s Residence is een apart gedeelte in het Waldorf Astoria en bestaat uit maar liefst drie verdiepingen, negen grote kamers en suites, toegang tot je eigen spa, een eigen huishoudster, privé chef-kok én een eigen butler.

Delen door vijftien personen

Voor dit alles betaal je maar liefst 24.450 euro (!) per nacht. Dit bedrag hoef je overigens niet in je eentje op te hoesten (tenzij jij diegene bent die trakteert), want wanneer je met een vriendengroep gaat, kun je het bedrag door maximaal vijftien personen delen, wat het uiteindelijk 1630 euro per persoon per nacht maakt.

Lees ook 
Streep door vakantieplannen: ook voor Griekse eilanden geldt vanaf vandaag code oranje

Onbeperkt massages

Een enorm geldbedrag waar je veel voor terug krijgt – je kunt je zelfs onbeperkt laten masseren – maar of we dat ervoor over hebben? Voor de prijs per nacht per persoon kun je immers een week met het hele gezin op vakantie. Alleen moet je het daar in de meeste gevallen wel zonder privé butler doen. Dat is dan toch weer jammer!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Metronieuws | Beeld: Instagram, iStock

Shoppen is altijd een goed idee