Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Droog, zonnig en hóge temperaturen: dit wordt het weer in juli

Droog, zonnig en hóge temperaturen: dit wordt het weer in juli

Droog, zonnig en hóge temperaturen: dit wordt het weer in juli

We kunnen wel stellen dat de zomer ein-de-lijk is begonnen. Zondagavond werden we verrast met een tropisch buitje en flink wat onweer en ook maandagmiddag kunnen we in grote delen van het land weer wat regen en onweer verwachten. Maar geloof ons: het wordt beter. De maand juli geeft ons namelijk hoge temperaturen! 

Zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur en de zonaanbidders willen natuurlijk niets liever dan een warme zomer. Vooral de mensen die niet naar het buitenland vertrekken om daar vakantie te vieren. De langste dag van het jaar is al voorbij, juli staat voor de deur en de gezelligheid lonkt.

Warm en droog

Hoewel er eerder al werd voorspeld dat het misschien niet zó droog zal worden als de afgelopen jaren, lijkt het erop dat die voorspelling toch niet helemaal meer klopt. Er is namelijk een kans dat deze zomer zonniger en warmer wordt dan normaal. Vier jij dit jaar vakantie in eigen land? Dan hoef je je geen zorgen te maken over de Hollandse zomer en kun je toch genieten van dat echte vakantieweer.

Tropisch

Weeronline spreekt zelfs van tropische dagen in juli. “Hogedrukgebieden domineren naar verwachting het weer in onze omgeving en dat levert zonnig en droog weer op.” De kans is groot dat het niet té warm gaat worden. “De dagen met hete zuiderwind zullen niet overheersen”, schrijft de weerwebsite. Denk aan een heerlijke zomerse dag met temperaturen rond de 25 tot 30 graden: perfect weer, dus.

Lees ook
Waarom je beter geen normale zonnebrandcrème voor je gezicht kunt gebruiken

Warmer dan normaal

Normaal gesproken liggen de temperaturen in juli tussen de 21 en 25 graden overdag, daar zal het dit jaar dus wel flink boven zitten. De kans is ook groot dat het dit jaar een stukkie droger zal zijn dan normaal. Gemiddeld valt er in juli 80 mm regen, dit jaar wordt 50 mm voorspelt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline | Beeld: Getty Images