Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Goed om te weten: draag jij de juiste maat beha?

Goed om te weten: draag jij de juiste maat beha?

Goed om te weten: draag jij de juiste maat beha?

Zit je beha te strak of zakt-ie juist af? Veel vrouwen dragen de verkeerde maat of soort beha voor haar borsten. Tijd om te shoppen voor de juiste maat beha! Hier moet je op letten. 

Armen in de lucht

Verschuift je beha soms als je hem aan hebt? Dan is de omvang van je beha te groot. Dit kun je testen door je armen in de lucht te gooien! Blijf de beha zitten, dan is-ie goed. Verschuift hij toch? Dan is de omvang van de beha te groot.

Spiegelcheck

Ga voor de spiegel staan en kijk hoe de beha zit. Kruipt hij aan de achterkant omhoog? Dan is de omvang van je beha te groot. Je kunt dit fixen door je beha vast te maken op het eerste (zo wordt hij strakker) haakje en de bandjes om je schouders iets losser te maken. Alsnog te groot? Op naar de winkel voor een beha met een kleinere omvang.

Stukje bloot

Als er een stukje borst aan de onderkant, zijkant of bovenkant tevoorschijn piept, dan is je beha te klein. Tenzij je bewust voor een push-up beha hebt geshopt, natuurlijk.

Au!

Laat je beha afdrukken achter? Bijvoorbeeld strepen bij de schouders, op je rug, zijkant van je lichaam of onder je borsten? Dan is de beha te strak, de omvangsmaat te klein óf de cup te klein.

Lees ook
Beha’s wassen 101: zo was jij je mooie bh in de wasmachine

Eén of meerdere vingers

Als je een beha aantrekt mag er geen ruimte zitten tussen de bustehouder en je borsten. Is dit wel het geval en kun je er meerdere vingers tussen steken? Dan is de beha te groot.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images