Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Dit moet je doen om altijd goed te ruiken

Dit moet je doen om altijd goed te ruiken

Dit moet je doen om altijd goed te ruiken

Ruikt je beste vriendin altijd alsof ze in rozenwater heeft gebaad? Zelfs na een stevige work-out in het park? Nou, zij is hoogstwaarschijnlijk niet geboren met een lichaamsgeur die aan verse bloemen doet denken. Mensen die lekker ruiken beperken zich niet alleen tot de dagelijkse douchebeurt. Hun rituelen reiken veel verder. Dit zijn dé geheimen.

1. Zorg voor goede eetgewoonten

Wat wordt verteld over het eten van ananas en het geureffect op bepaalde delen van je lichaam, mag je gerust aannemen. Mensen die lekker ruiken hebben vaak gezondere eetgewoonten. Groene sapjes en veel fruit zijn dan ook een must.
1495072

2. Hydrateer

Hydrateren, hydrateren, wie zijn best doet, zal het leren. Je huid goed hydrateren is niet alleen essentieel tegen huidveroudering, het brengt ook een goede lichaamsgeur met zich mee.
1495076

3. Zorg voor je kleding

Het is misschien vanzelfsprekend, maar je kleding wassen zorgt voor een betere geur. Welk wasmiddel je gebruikt kan ook een enorm verschil maken.
1495078

4. Spray op de juiste plekken

De plek waar je parfum sprayt, kan je lichaamsgeur maken of kraken. Houd in gedachten dat een geur zich verspreidt van onderen naar boven. Spuit dus ook parfum op je knieën en enkels. Ook de warmste plaatsen van je lichaam besprenkelen met een geurtje leidt tot een betere lichaamsgeur. Denk aan de achterkant van je rug en je buik.
1495080

5. Werk in laagjes

Wat werkt bij kleding, werkt ook voor geuren. Maak dus laagjes met je favoriete geur en gebruik ook een douchegel, bodylotion en deodorant van jouw signature scent. Als je durft te experimenten, kun je ook verschillende geuren door elkaar gebruiken.
1495088

6. Zorg ervoor dat je je parfum de hele dag blijft ruiken

Voor sommigen is dit misschien een stap te ver, maar bepaalde producten zorgen ervoor dat je parfum langer lekker blijft ruiken. Zo kun je als basis bijvoorbeeld wat vitamine E op je polsen aanbrengen alvorens je parfum spuit.
1495082

7. Herhaal, herhaal, herhaal

Hoewel sommige parfums lang lekker blijven geuren, is geen enkele geur eeuwig. Door gedurende de dag nog eens parfum aan te brengen blijf je lekker ruiken.
1495090

8. Bedenk dat lekker ruiken een levensstijl is

Zorg ervoor dat je huis fris ruikt en je beddengoed schoon is, steek wat geurkaarsjes aan… Als goede aroma’s je leven overheersen, zal dat ook reflecteren op je lichaamsgeur.
1495094

9. Zoek je parfum zorgvuldig uit

Het perfecte parfum vinden kan een behoorlijk klusje zijn, maar het is de moeite waard. Je hebt er immers elke dag plezier van.
1495096

10. Test de geurtjes

Een bepaalde geur kan bij jou een ander effect hebben dan bij iemand anders. Testen is dus de boodschap.
1495100

Lees ook