Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Dit is het moment om je vliegtickets te boeken

Dit is het moment om je vliegtickets te boeken

Dit is het moment om je vliegtickets te boeken

(copyright: Corbis)

Het lentezonnetje doet ons nog meer verlangen naar een tripje richting de (warmere) zon. Helaas kosten vliegtickets vaak behoorlijk wat geld. Gelukkig is Flair er om je een handje te helpen. Wij hebben uitgezocht wanneer je het beste tickets kunt boeken en wat het ideale moment is om te vertrekken. You’re welcome!

Op welke dag moet je een vlucht boeken?

Vliegtickets met een vlucht op een vrijdag boeken is niet zo’n goed idee. Als je wacht tot zondag kun je zo’n dertien procent besparen. Tickets zijn vaak goedkoper in het weekend, omdat er dan regelmatig tickets voor plezierreisjes geboekt worden. Vliegtickets voor een zakenreis worden vaak geboekt op doordeweekse dagen en zijn daarom vaak ook duurder. Toch vetrekken op een doordeweekse dag? Dan is de dinsdag over het algemeen de meest voordelige keuze.

Hoe lang van tevoren moet je tickets boeken?

Boek je vakantie minstens acht weken van tevoren. Wil je naar de Spaanse zon en ga je dus niet al te ver op reis, boek dan zo’n 50-100 dagen vóór vertrek. Het ideale moment is 57 dagen eerder, zo blijkt uit een onderzoek van Expedia. Wie het iets verder gaat zoeken, zoals bijvoorbeeld New York, moet ook sneller boeken. Zo’n 150-225 dagen van tevoren. Het ideale moment is 171 dagen vóór je vakantie.

Wanneer moet je vertrekken?

Staat er een kleine citytrip op de planning? Dan is het aan te raden om op een donderdag heen te vliegen en op maandag weer terug. Een goede tweede keuze is om op zaterdag te vertrekken en op dinsdag weer terug te komen. Zo betaal je 25% minder dan wanneer je op zondag terugkomt. Ook het tijdstip speelt een rol. Het beste moment om te vertrekken is vroeg in de ochtend of redelijk laat op de avond.

Bon voyage!

Lees ook: