Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Dit is de ideale douchetemperatuur

Dit is de ideale douchetemperatuur

Dit is de ideale douchetemperatuur

Heerlijk, na een lange dag werken een lekker warme douche nemen. Even alles van je afspoelen. Maar, hoe warm is té warm? Wat is de ideale douchetemperatuur?

Niet te warm

De ideale temperatuur om te douchen is… (tromgeroffel): een paar graden boven lauw water. Als het water warm aanvoelt op je huid, dan kan het je huid beschadigen. Na een paar minuten wen je aan de warmte en draai je de kraan steeds een stukje verder. Maar dat is niet goed voor je huid.

De perfecte temperatuur verschilt dus per persoon. Wel raden dermatologen aan om altijd onder de 43 graden te blijven. Wordt de huid rood of voelt het water niet prettig op de huid aan? Dan is het tijd om de kraan wat kouder te zetten.

Heet water zorgt ervoor dat de huid zich ontdoet van natuurlijke oliën, wat op den duur kan zorgen voor een erg droge en geïrriteerde huid, of uiteindelijk zelfs tot eczeem. En wie van lange douchesessies houdt: lang douchen droogt de huid uit. Om nog maar te zwijgen over wat heet en lang douchen met je haar doet. Het vervaagt de haarkleur en droog het haar flink uit.

Bespaar jezelf dus een hoop geld op bodylotions en kappersafspraken, en kies voor een iets minder warme douchebeurt in het vervolg.

Flair is benieuwd: hoe warm douche jij het liefst?

Lees ook: