Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Dit is de grootste schrik van elke man

Dit is de grootste schrik van elke man

Dit is de grootste schrik van elke man

Mannen nemen het motto ‘keep your friends close, but your enemies closer’ blijkbaar wel heel serieus. Hoewel ze altijd beweerd hebben dat ze een slimme vrouw enorm aantrekkelijk vinden, blijkt uit recent onderzoek dat het een man de stuipen op het lijf jaagt wanneer een vrouw intelligenter is dan hij. 

Hoe hebben ze dat getest?

In beginsel van het onderzoek is aan een groep mannen gevraagd of ze slimme vrouwen wel of niet aantrekkelijk vonden. Het merendeel heeft daar positief op geantwoord. Vervolgens hebben de onderzoekers zowel mannen als vrouwen aan een intelligentietest onderworpen. Tot slot werd de theorie in de praktijk getest en werden de heren met de meest intelligente dames op date gestuurd.

Slim zijn is niet aantrekkelijk

In theorie voelen mannen zich aangetrokken tot een slimme vrouw. Althans, daar zijn mannen zelf steevast van overtuigd. Maar nu blijkt dat de mannen die op date waren met een vrouw die een hogere score had behaald op de test, haar als minder aantrekkelijk bestempelden. Intelligenter zijn dan je date is dus een regelrechte afknapper.

Conclusie
Mannen vinden een intelligente vrouw sexy zolang ze niet fysiek aanwezig is. Wanneer mannen echter tegenover een vrouw staan die slimmer is dan zij, tonen ze veel minder interesse. Sterker nog: mannen voelen zich bedreigd. Een vrouw mag dus slim zijn, maar niet intelligenter dan de man. Een gesprek met een vrouw die slimmer is blijkt dan ook de grootste schrik van elke man. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat we ons vanaf nu dommer moeten voordoen…

Lees ook: