Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Gezinsuitjes kunnen (voorzichtig) weer: op déze data gaan dierentuinen en pretparken weer open

Gezinsuitjes kunnen (voorzichtig) weer: op déze data gaan dierentuinen en pretparken weer open

Gezinsuitjes kunnen (voorzichtig) weer: op déze data gaan dierentuinen en pretparken weer open

Het advies van de overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven is gewijzigd in een advies om drukte zoveel mogelijk te vermijden. Dit geeft dierentuinen en pretparken de ruimte om in aangepaste vorm weer open te gaan. Vanaf deze data kun je weer naar de Efteling of Safaripark Beekse Bergen.

Artis: woensdag 13 mei voor leden

De Amsterdamse dierentuin Artis vanaf woensdag 13 mei gefaseerd weer open. Als eerste kunnen de vaste leden het dierenpark weer bezoeken. Uiteraard zijn er de nodige maatregelen getroffen. Zo moet voorafgaand aan het bezoek een online reservering worden gemaakt en wordt een maximaal aantal leden toegelaten tot het park. Er zijn extra hygiënemaatregelen getroffen en bezoekers moeten een route volgen om anderhalve meter afstand te houden en kruisverkeer te voorkomen. De binnenverblijven, doorloopverblijven, het Planetarium en Micropia blijven voorlopig gesloten. In Artis werd afgelopen week een olifantje geboren.

De tekst gaat verder onder de post.

Duinrell en het Tikibad: zaterdag 16 mei

In de eerste periode van de opening van Duinrell zijn iedere dag andere attracties open en blijven andere gesloten. Vanaf 1 juni kun je overal weer in. Het Tikibad gaat met tijdslots werken. Je krijgt voortaan niet meer de hele dag toegang, maar twee uur per bezoek.

De Efteling: woensdag 20 mei

Vakantiepark Efteling Bosrijk opende afgelopen weekend weer de deuren en de organisatie streeft ernaar op 20 mei ook het attractiepark weer te openen. Er mag dan maar een derde van het gebruikelijke aantal bezoekers tegelijkertijd naar binnen.

De tekst gaat verder onder de post.

Walibi: maandag 25 mei

Walibi Holland gaat werken met virtuele wachtrijen. Via een app reserveer je een plekje in een attractie. Je krijgt een seintje op je telefoon zodra je bijna aan de beurt bent om in te stappen. Verder zijn de restaurants en winkels zo ingericht dat ieder gezelschap 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden.

Ouwehands Dierenpark: maandag 18 mei

Ouwehands Dierenpark, waar 1 mei reuzenpanda Wu Wen bevallen is van een jong, heeft ook eenrichtingsverkeer ingesteld in sommige delen van het park. Ook kun je er niet meer de hele dag rondstruinen, maar reserveer je een tijdvak op een bepaalde datum.

De tekst gaat verder onder de post.

Burgers’ Zoo: dinsdag 19 mei

Burgers’ Zoo staat bekend om de grote overdekte natuurgebieden in het park, zoals een woestijn, mangrove, jungle en oceaan. Vanaf 19 mei mag het park weer open. Online reserveren is verplicht, ook als je al een abonnement hebt.

Diergaarde Blijdorp: woensdag 20 mei

De Rotterdamse dierentuin gaat, net als Artis, eerst open voor abonnementhouders en daarna voor dagbezoekers. Het park wil in een paar weken tijd de bezoekerscapaciteit naar vijftig procent van de normale capaciteit terugbrengen.

Safaripark Beekse Bergen: maandag 25 mei

Abonnementhouders en gasten op de vakantieparken kunnen vanaf 15 mei het safaripark weer bezoeken. Tien dagen later volgen de dagbezoekers. Iedereen moet zich van tevoren online aanmelden in een tijdslot. Sommige onderdelen zijn van het programma geschrapt, zoals de voederdemonstraties en de binnenverblijven. Wel kun je vanaf 25 mei weer met de auto door het park rijden.

Lees ook
Lockdown-lichtpuntjes: kabinet versoepelt maatregelen, kappers en terrassen (bijna) weer open

WILDLANDS Adventure Zoo: maandag 25 mei

Ook bij WILDLANDS moet je van tevoren een kaartje op datum kopen. Op dit moment is dat nog niet mogelijk, maar de dierentuin verwacht dat het nieuwe reserveringssysteem vanaf 16 mei online staat. Als alles goed gaat, wil de organisatie het dierenpark laten draaien op vijftig procent van de bezoekerscapaciteit.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: iStock