Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Vrouwen vinden dat ze te weinig complimentjes krijgen

Vrouwen vinden dat ze te weinig complimentjes krijgen

Vrouwen vinden dat ze te weinig complimentjes krijgen


Wat zit je haar goed! Wauw, waar heb je die mooie jas gescoord? Hou je niet langer in en geef die ene voorbijganger, collega of vriendin dat complimentje. Het mag, helemáál op Nationale Complimentendag! 

Complimentjes krijgen

Wist je dat 4 op de 10 vrouwen vinden dat ze te weinig complimentjes krijgen? Dat blijkt uit onderzoek onder 759 vrouwen van Hettestpanel.nl. 42 procent zou vaker een compliment krijgen over haar uiterlijk. En dat terwijl ruim de helft van deze groep (58 procent) zelf minstens één keer op een dag een compliment aan anderen geeft.

Waardering voor alledaagse dingen, please!

Vooral voor gewone, alledaagse dingen zouden vrouwen vaker een pluim willen krijgen, aldus 61 procent. Complimentjes voor dingen die minder vanzelfsprekend zijn dan dat ze lijken. Ook als collega’s (38 procent) en vriendinnen onder elkaar (36 procent) kunnen we wel wat liever zijn voor elkaar, aldus de vrouwen.

Compliment van haar partner

De belangrijkste significant other om complimenten van te krijgen is toch wel de partner. Ruim een derde krijgt dagelijks tot meerdere keren op een dag een compliment van haar partner. Wat zij dan het liefste horen? “Dat mijn vriend mij er ontzettend sexy vond uitzien terwijl ik geen make-up op had!”, zegt Laura (21). Tot slot: 8 procent van de vrouwen moeten, als zij een complimentje willen, ernaar vragen.

Een compliment in ontvangst nemen

Een compliment in ontvangst nemen, is voor veel vrouwen nog altijd geen gemakkelijke opgave. Zo worden 3 op de 5 vrouwen hier erg verlegen van, al laten ze dat niet altijd merken. 14 procent van de vrouwen staat met een mond vol tanden en 10 procent wuift het weg met een ‘Joh, dat is toch gewoon!’. De meerderheid, 64 procent van de vrouwen, zegt dat er niets mis is met een simpel antwoord als ‘dankjewel’.

Lees ook: