Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Man achter horrorhit ‘Get Out’ terug met klassieker ‘Candyman’: dít is de zenuwslopende trailer

Man achter horrorhit ‘Get Out’ terug met klassieker ‘Candyman’: dít is de zenuwslopende trailer

Reizen & Uitjes
Man achter horrorhit ‘Get Out’ terug met klassieker ‘Candyman’: dít is de zenuwslopende trailer

We hebben het allemaal weleens gedaan: met vriendinnen giechelend (en een klein beetje bang) in de spiegel vijfmaal ‘Candyman’ geroepen, en dan afwachten of de beruchte, gelijknamige moordenaar je een bezoekje zou brengen. De kwam natuurlijk (en gelukkig) niet, dus bleef het bij de horror uit de bekende film uit 1992. Dit jaar blaast het genie achter de horrorhit ‘Get Out’ de urban legend nieuw leven in.

De legende van Candyman

Candyman is één van de bekendste boeken van schrijver Clive Barker: The Forbidden. De roman vertelt over de geest van een donkere kunstenaar die aan het eind van de negentiende eeuw werd afgeslacht, omdat hij een blank meisje zwanger had gemaakt. Zijn hand werd afgehakt, waarna er honing op hem werd gesmeerd en er duizenden bijen op hem werden losgelaten. Het verhaal werd eerder verfilmd in 1992 met acteur Tony Todd in de hoofdrol.

Dat kan alleen maar tof worden

Nu is Jordan Peele, de regisseur van de briljante en met een Oscar bekroonde horrorfilm Get Out, aan de haal gegaan met de urban legend. Hij is als producent betrokken bij het project, waar dit jaar een remake van op het witte doek verschijnt. Candyman 2020 keert terug naar de buurt waar de legende begon: Cabrini-Green in Chicago. De hoofdrol in deze opvolger wordt vertolkt door Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman). Hij speelt een kunstenaar die geobsedeerd raakt door de legende van de seriemoordenaar.

Lees ook
Nagelbijten en billenknijpen: 10 horrorfilms om naar uit te kijken in 2020

Say my name…

Nieuwsgierig? Voor wie het aandurft, is er nu een eerste trailer verschenen met – hoe toepasselijk – een ietwat griezelige versie van Destiny’s Child Say my Name als soundtrack. De nieuwe Candyman wordt op 11 juni in de bioscoop verwacht. Wij gaan vast moed verzamelen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee