Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Op vakantie met de camper: hier moet je allemaal op letten als je er een aanschaft

Op vakantie met de camper: hier moet je allemaal op letten als je er een aanschaft

Op vakantie met de camper: hier moet je allemaal op letten als je er een aanschaft

Campers zijn op dit moment helemaal hot en happening. Ontzettend leuk om ermee op vakantie te gaan natuurlijk, maar wat komt er allemaal bij kijken wanneer je zo’n ding gaat aanschaffen? We hebben het uitgezocht en het voor je op een rijtje gezet.

Camper kopen

Een camper aanschaffen is natuurlijk hartstikke tof om te doen. Lekker rondreizen en daarna op een mooi plekje overnachten, all yours. Leuk feitje: aan het begin van 2021 hadden meer Nederlanders dan ooit een camper of caravan in bezit. Dat waren er namelijk zo’n 570.000 (!). Dit is vooral te danken aan corona, waardoor veel meer mensen op reis wilden met hun éigen wagen. Maar omdat een camper zo uitgebreid en veelzijdig is, zijn er ook veel dingen waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

1. Je eigen budget

Misschien logisch, maar het is goed voor je om een realistisch budget voor jezelf op te stellen voordat je een camper gaat kopen. Doe eerst wat research naar campers en zet op een rijtje waar je allemaal aan moet denken. Slaapplekken, zitplekken, verzekeringen, onderhoud, eventuele extra’s? Schrijf voor jezelf op wat je sowieso in je camper wil hebben én wat daarbij dus je budget is. Niets is vervelender dan later onverwachte kosten krijgen.

2. Samen research doen

Dat research doen kun je beter met z’n tweeën doen, dan alleen. Jij kan misschien wel je perfecte camper wel voor ogen hebben, maar de ander zou weer op hele andere dingen kunnen letten. Maak samen een lijst en wanneer je eens een kijkje gaat nemen naar zo’n camper, neem dan ook iemand mee. Samen kom je er vaak beter uit.

3. Proefritjes

Niet alleen is proefritjes maken heel leuk, het is ook van groot belang dat je voordat je een kampeerauto koopt, een proefritje (of twee) maakt. Een gewone auto koop je toch ook niet zonder er eerst in gereden te hebben? Misschien is het bij een camper nog wel veel belangrijker aangezien je ermee op vakantie gaat, waarschijnlijk ver weg reist, en er ook nog eens in overnacht. Misschien kom je er na zo’n proefrit wel achter dat-ie helemaal niet zo lekker rijdt als je had verwacht.

4. Houd je hoofd koel

Je zult het misschien niet geloven, maar het aanschaffen van een kampeerauto en alles wat daarbij komt, kan ontzettend veel stress opleveren – vooral voor de mensen met keuzestress. Laat je niet zomaar ompraten door verkopers en doe alleen waar jij je goed bij voelt. Jij zit er uiteindelijk mee in (hopelijk) een lekker warm land. Jouw camper, jouw keuze.

5. Laat een onafhankelijke aankoopkeuring doen

Yup, last but not least: laat je droomcamper keuren door een onafhankelijk iemand. Mocht je niet naar bovenstaand punt geluisterd hebben en je toch een beetje gek laten maken door de verkopers, dan is dit de laatste tip die we je kunnen geven. Met een onafhankelijk aankoopkeuringsrapport kun je aan de verkoper de sterke en zwakke punten van je huis op wielen laten zien. Zo kun je goed onderhandelen en tóch je hoofd een beetje koel houden. You are in charge.

Lees ook
Op vakantie een auto huren? ‘Belachelijk duur’

Genieten

We moeten natuurlijk niet vergeten dat een camper kopen voor je droomreis eigenlijk alleen maar heel leuk is. Vergeet dan ook zeker niet om ervan te genieten. Want hoe cool is het als je straks met een toffe kampeerauto je straat uitrijdt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty