Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Breng jij je oogcrème wel juist aan?

Breng jij je oogcrème wel juist aan?

Breng jij je oogcrème wel juist aan?

De huid rond je ogen is heel dun en kwetsbaar en verdient wat extra aandacht. Bovendien kunnen kraaienpootjes zich al vanaf je early twenties beginnen te vormen. Een belangrijke manier om dat tegen te gaan is oogcrème gebruiken. En daarbij moet vooral worden gelet op de manier hoe je het aanbrengt.

1. De juiste plek

De oogcrème kan z’n werk pas goed doen als jij hem op de juiste plek aanbrengt. We hebben de neiging om de crème aan te brengen daar waar wallen en kraaienpoten zich vormen, maar dat is niet altijd even juist.

Je oogkas – het been onder je oog – is de perfecte indicator om te weten waar je de crème moet aanbrengen. Hoger dan het been kun je liever niet gaan, want hoe dichter bij je oog je het product aanbrengt, hoe meer kans dat je ogen geïrriteerd raken. Volg het been van binnen naar buiten toe en eindig ongeveer op de plaats naast je ogen waar kraaienpootjes het vaakst zichtbaar zijn.

2. Deppen, nooit wrijven

Omdat de huid rond je ogen zo dun is, is het heel belangrijk dat je ze met zachtheid behandelt. Dat wil zeggen: nooit wrijven. Of het nu bij het make-up verwijderen is of wanneer je oogcrème aanbrengt, deppen is de boodschap.

Neem een beetje oogcrème op je vingertop en dep die op je oogkas. Blijf deppen tot de huid het product heeft opgenomen. Je beschermt zo niet alleen de dunne huid, het product zal door het deppen ook beter in de huid dringen.

Lees ook: