Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Blaar tussen je tenen? Dit doe je ertegen!

Blaar tussen je tenen? Dit doe je ertegen!

Reizen & Uitjes
Blaar tussen je tenen? Dit doe je ertegen!

Blaar tussen je tenen? Dit doe je ertegen!

Wat is een blaar?

Het begint meestal met een branderig gevoel tijden het wandelen. Maar wat is een blaar nu eigenlijk? Een blaar is een holte in de opperhuid waar vocht zit. Een blaar tussen je tenen of op de hiel worden ook wel drukblaren genoemd. Drukblaren ontstaan meestal door wrijving van de huid, waarop het lichaam vocht gaat produceren op diezelfde plek. Dat hoopt zich op, daar waar de wrijving zit en tada… oh jee, een blaar.

Hoe ontstaat een blaar?

Warmte en vocht vergroten de kans op een blaar. Door warmte zetten je voeten zich namelijk op en zitten je schoenen plots veel te klein. En vocht door het zweten of door wandelen in de regen, maakt je huid stroever wat weer wrijving veroorzaakt in de schoen.

Blaar tussen je tenen

Wil je liever geen blaar tussen je tenen? De beste tips op een rijtje om blaren te voorkomen!

 • Sokken
  Draag goede en naadloze sokken waarin je zo min mogelijk zweet.
 • Vaseline
  Ga je lekker een stuk wandelen? Verwen je voeten vlak voor het lopen door deze in te smeren met vaseline of uierzalf. Het vet houdt namelijk het vocht tegen, en zo word je voet minder stroef en voorkom je wrijving.
 • Talkpoeder
  Strooi een beetje talkpoeder in je schoenen, sokken en op je voeten. Dit neemt het vocht op waardoor je minder snel last krijgt van zweetvoeten, en voorkom je blaren!
 • Koud water
  Was je voeten altijd met koud water en zonder zeep. Zeep maakt de huid zachter.
 • Het vergeten schoengaatje
  Waarvoor is toch dat extra, bovenste gaatje in je schoen, waar je eigenlijk nooit je veter doorheen haalt? Wie denkt dat het er zit als versiering of voor ventilatie, heeft het mis. Namelijk om blaren te voorkomen! Kijk maar >
 • Deodorant
  Wist je dat… deodorant helpt tegen blaren? Rol een beetje deo op de binnenkant van je schoen en op je hiel. Zo schuurt je voet niet meer langs de binnenkant en krijg je ook geen blaren.
 • Juiste kleding
  Blaren tussen je tenen, vaak ontstaan tijdens het hardlopen of sporten? Kleed je comfortabel. Kies voor de juiste uitrusting en kleding waarin je je soepel voelt, waardoor je je zowel fysiek als mentaal beter voelt.

Win Queen Toes

Je kent het wel: Het is zomer en dus mag je eindelijk je mooiste slippers uit de kast halen, die al maanden in de doos zitten! Maar dan voel je na een paar uur lopen de pijn al tussen je tenen… Au. Voorkom blaren tussen je tenen en zorg ervoor dat je niet meer wegglijdt met Queen Toes van MAGIC Bodyfashion. Flair mag er 5 cadeau geven! Wil je kans maken op één van de vijf paar? Vul dan snel het winformulier in. Succes!

Shoppen is altijd een goed idee