Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 5 bizarre huwelijksrituelen van over de hele wereld

5 bizarre huwelijksrituelen van over de hele wereld

5 bizarre huwelijksrituelen van over de hele wereld

(copyright: Telegraph.co.uk)

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Wellicht kunnen de onderstaande bizarre buitenlandse huwelijksrituelen als fijne(?) inspiratie dienen om de ceremonie wat pit te geven.

1. Houtblokken doorzagen in Duitsland

Bruid en bruidegom moeten samen, voor het nauwlettende oog van alle gasten, een boomstronk doorzagen. De traditie ontstond om te testen of het koppel eigenlijk wel kan samenwerken. Dat wordt flink je best doen, want de stronk symboliseert meteen ook alle andere obstakels die je in je huwelijk zal moeten overwinnen samen.

2. Het bed opmaken in Griekenland

Volgens een traditionele Griekse gewoonte moet je het huwelijksbed opmaken met je vriendinnen. Als je bruidegom de slaapkamer heeft goedgekeurd, wordt er rijst (om de roots te symboliseren) en geld (voor welvaart) op het bed gegooid. Als laatste stap wordt er ook nog een baby’tje over het bed gerold, om te verzekeren dat het bed een vruchtbare plaats wordt. Als je nog niet meteen aan kinderen wilt beginnen, kun je dat laatste gedeelte dus maar beter overslaan!

3. China: waar de bruidsmeisjes zich uitleven

In China krijgen de bruidsmeisjes wel een heel bijzondere rol. Ze moeten de bruidegom op de dag van het feest testen, om te zien of hij hun vriendin wel trouw is. Als hij slaagt voor de test, kunnen ze de bruid met een gerust hart aan hem toevertrouwen.

4. Witte duiven loslaten in de Filippijnen

In de Filippijnen laat het bruidskoppel een duo witte duiven los: een mannetje en een vrouwtje. De traditie staat symbool voor de start van een lang en harmonieus leven samen. Als dat niet romantisch is, weten we het ook niet meer.

5. De haka dansen in Nieuw-Zeeland

De haka is een traditionele dans van het Maorivolk in Nieuw-Zeeland. De dans werd gebruikt om vijanden te intimideren voor een gevecht, en om bijzondere gelegenheden te vieren. Vandaag is het een bijzonder emotioneel onderdeel van het Maorihuwelijk geworden. Alle mannelijke gasten dansen samen om het koppel te zegenen. Deze bruid hield het niet droog tijdens haar haka.

Lees ook