Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Binnen 3 uur in Brugge

Binnen 3 uur in Brugge

Binnen 3 uur in Brugge

Brugge is bruisend en dichtbij! Deze stad in België is een groot openluchtmuseum met veel historie. Gezellige grachtjes en genoeg te doen voor het hele gezin.

Op het water
Brugge kan je het best te voet verkennen. Zo mis je niets van alle leuke steegjes, kerken en musea. Of ga eens lekker varen over de Brugse reien. In een half uur kom je langs de mooiste plekjes van Brugge, maar dan vanaf het water gezien. Je kunt opstappen op vijf plaatsen, bijvoorbeeld Huidenvettersplein 13 of de Katelijnestraat 4. Dagelijks open van 10 tot 18 uur.

Diamanten spotten
Een schitterend uitje voor het hele gezin is het Diamantmuseum. Dit museum heeft een collectie van eeuwenoude diamanten en juwelen. Tijdens de slijpdemonstratie ontdekken de kinderen de mysterieuze diamantwereld. Wat is een karaat, hoe ziet een ruwe diamant eruit en hoe word je een diamantslijper? Katelijnestraat 43.

Interessante frieten
Nee, het is geen Belgenmop. Het Frietmuseum bestaat écht en is ook nog eens leuk, grappig en interessant. In de Middeleeuwse kelder kun je heerlijke patatten eten. Vlamingstraat 33.

Vis of vlees
Sluit je dag af met een hapje eten bij Tom’s Diner. Bakstenen muren, een zwart-witte tegelvloer en sloophouten meubels van Piet Hein Eek maken de sfeer bij Tom’s Diner. Hip, maar niet kil. Het fantastische bistro-eten doet de rest. Of je nu vis of vlees neemt, het smaakt allemaal goed. Tip: de garnalenkroketjes. West Gistelhof 23. Zondag en maandag gesloten.