Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > BEWEZEN: sushi-lovers leven langer!

BEWEZEN: sushi-lovers leven langer!

BEWEZEN: sushi-lovers leven langer!

(copyright: Corbis)

Heb je een voorliefde voor sushi? Dan hebben we goed nieuws. Uit een onderzoek van Kayo Kurotani blijkt dat Japans eten je levensduur verlengt. Daar worden wij héél erg gelukkig van!

Gezonde eetgewoonten

Het is algemeen bekend dat personen uit de Japanse cultuur vaak lang leven. Zo leven vrouwen er gemiddeld tot ze 87 jaar oud zijn. Eén van de voornaamste redenen blijken hun gezonde eetgewoonten te zijn.

Volgens de studie is een gezonde mix van granen, groenten, vlees, vis en fruit erg belangrijk. Zo leef je er niet alleen langer door, maar vermindert het ook het risico op bepaalde hartziekten. Dat is zowel bij mannen als bij vrouwen het geval.

De testpersonen kregen tijdens het onderzoek een aantal vragen voorgeschoteld. Zo kwamen onder andere hun medische geschiedenis en enkele vragen omtrent hun levensstijl aan bod. Hier ging het vooral over hun rook- en drinkgewoonten. Wat hun eetgewoontes betreft, kregen ze een lijst met meer dan 147 verschillende items erop. Vervolgens werd de deelnemers gevraagd om aan te duiden hoeveel ze daarvan aten.

Even nuanceren

Dit klinkt natuurlijk hemels voor wie het telefoonnummer van haar favoriete sushirestaurant permanent in de mobiel heeft opgeslagen. Toch wil dat niet zeggen dat je vanaf nu alleen maar california rolls naar binnen moet werken. Het gaat hier wel om een gezonde mix van verschillende voedingsmiddelen.

Ook bewezen: