Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Battle it out: 7x gezelschapsspellen die een avond thuis nóg gezelliger maken

Battle it out: 7x gezelschapsspellen die een avond thuis nóg gezelliger maken

Reizen & Uitjes
Battle it out: 7x gezelschapsspellen die een avond thuis nóg gezelliger maken

Momenteel zitten we middenin de kerstvakantie, maar door de huidige lockdown betekent dat helaas dat we vooral aan huis gekluisterd zijn. Sinds de coronacrisis zijn gezelschapsspellen dan ook hotter dan hot, en wij begrijpen wel waarom. Ze zorgen immers voor heel wat vermaak, toch? Daarom zet Flair er een aantal voor je op een rij, die jij en je gezin (óf select aantal vrienden) niet mogen missen.

7x gezelschapsspellen

Het is natuurlijk heerlijk om met het gezin een avond op de bank te hangen en te genieten van een heerlijke film, maar wat dacht je ervan om eens een spelletjesavond te organiseren? Snacks en een lekker drankje erbij, en de avond is compleet. Onderstaande spellen halen het beste in je naar boven.

1. 30 Seconds

Sorry, zeiden we het beste in je naar boven halen? Nou, 30 Seconds doet het tegenovergestelde. De bedoeling van het spel is om binnen dertig seconden de begrippen op jouw kaartje te beschrijven aan je teamgenoot. Alleen dan kom je vooruit op het speelbord als een dobbelsteen geen roet in het eten gooit. Het belooft een hilarische avond te worden, want binnen een kwartier schreeuwen jullie de hele buurt bij elkaar. ‘Waarom snapt die ene vriendin je niet? Die aanwijzing was toch duidelijk genoeg.’ €29,95 via bol.com.

2. Beverbende

De naam van het spel klinkt misschien een beetje suf, maar geloof ons: dit kun je de hele avond spelen. Zelfs als je maar met z’n tweeën bent, zorgt dit kaartspel voor uren vermaak. Het doel is om te eindigen met zo min mogelijk punten, waarbij het onthouden van je eigen kaarten maar óók die van de ander een essentieel onderdeel is. Goed opletten, dus! €8,99 via bol.com.

3. Mens erger je niet (voor volwassenen)

‘Mens erger je niet’ ken je vast nog wel vanuit je jeugd. Maar die spelregels zijn natuurlijk niet meer helemaal van deze tijd. Je kunt dus best instellen dat iedere keer dat er een pion wordt afgegooid de eigenaar een shotje moet drinken. Dat zorgt vast voor nog fanatiekere mensen en geïrriteerde gezichten aan het einde. Behalve bij de winnaar natuurlijk. €13,99 via bol.com.

4. Escape Room

Haal de geheimzinnige kamers en de spannende spelen naar je eigen huiskamer. Nee, je hoeft je niet op te sluiten in de badkamer om er vervolgens uit proberen te ontsnappen. Er is namelijk gewoon een bordspelvariant. In één uur moet je met cryptische aanwijzingen ontsnappen uit een gevangenis, een atoombom ontmantelen en het virus tegenhouden. €31,99 via bol.com.

5. Halli Galli

Halli Galli valt in dezelfde categorie als 30 Seconds. Het lijkt nog zo’n leuk spel, maar binnen een kwartier sla je als hardste op die bel. Dat mag natuurlijk alleen als er gelijke fruitstukken op tafel liggen, want anders moet je elke medespeler een kaart van de gedekte stapel geven. €13,99 via bol.com.

Lees ook
Game on: gezellig kerst vieren met Kirsten Schilders Kerstcadeauspel

6. Stef Stuntpiloot

Stef Stuntpiloot is ontwikkeld als kinderspel, maar ook voor jouw vriendinnenavond kan het perfect zijn. Bijgeleverd krijg je een soort kruis met vier wippen en een kippenhouder. En het is de bedoeling om de kippen van je tegenstander van het dak te spelen. Dit lijkt makkelijk, maar hilariteit gegarandeerd. €34,98 via bol.com.

7. Cards against Humanity

Nog niet genoeg inspiratie? Misschien ben je meer toe aan een kaartspel. Bij Cards against Humanity heb je twee kaarten: witte en zwarte. Op de zwarte kaarten staat een vraag en de andere spelers beantwoorden deze met een witte. Dit lijkt misschien wel héél simpel, maar door de grappige combinatie aan vragen en antwoorden kan het nog best leuk worden. €29,95 via bol.com.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee