Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Beste nieuws van de dag: Action verlengt tijdslot voor winkelen op afspraak

Beste nieuws van de dag: Action verlengt tijdslot voor winkelen op afspraak

Beste nieuws van de dag: Action verlengt tijdslot voor winkelen op afspraak

Ready, set… GO. Met een tijdslot van slechts tien minuten is het behoorlijk rennen tijdens het winkelen op afspraak. Heel lekker shoppen is het niet; je voelt immers de seconden wegtikken op je klokje. Bij Action gold de afgelopen weken helaas ook een tijdslot van maar tien minuten, maar… onze gebeden zijn verhoord. De budgetwinkel heeft de maximale shoptijd namelijk verlengd.

Winkelen op afspraak bij Action

Gewapend met een boodschappenlijstje de winkel in om alleen maar te pakken wat je nodig hebt, als de wiedeweerga af te rekenen en zo snel mogelijk weer buiten te staan: het is zo’n beetje hoe winkelen op afspraak eruit ziet, als er slechts tien minuten op je klokje staan. Gelukkig krijg je bij Action nu íets meer tijd. Misschien nog steeds geen vetpot, maar zo kun je tóch meer op je gemakje even rondkijken.

Twintig minuten

Action geeft klanten die een van de 295 filialen willen bezoeken vanaf nu maximaal twintig minuten de tijd om te shoppen. Sinds dinsdag mag de keten weer meer dan twee klanten op afspraak ontvangen, als onderdeel van de verruiming van de coronamaatregelen die het kabinet eerder aankondigde. Dankzij deze versoepeling zien ook andere grote ketens de mogelijkheid om de deuren weer te openen. Een veel gehoorde wens van klanten was om langer de tijd te krijgen om te winkelen. Daarop heeft Action de maximale tijd verhoogd – lees: verdubbeld.

Tachtig procent

Om rijen bij de kassa’s te voorkomen, laat Action maximaal 80 procent van de toegestane hoeveelheid klanten per vierkante meter binnen. Bij een winkel van 1000 vierkante meter winkeloppervlakte hanteert het bedrijf een maximum van 32 klanten die gelijktijdig binnen mogen zijn; bij een winkel van 800 vierkante meter is dat 26.

Lees ook
IKEA-fanaten, het mag weer! IKEA gaat open voor winkelen op afspraak

Paar regels

Als je bij Action wil winkelen op afspraak, kun je maximaal twee dagen vooruit een tijdslot reserveren via de website van de keten. Er zijn een paar regels: de winkelafspraak geldt voor slechts één persoon en kinderen tot 12 jaar mogen alleen mee als het echt niet anders kan. Verder gelden de gebruikelijke coronavoorwaarden zoals het dragen van een mondkapje en het desinfecteren van de handen bij binnenkomst. Tijdens het winkelbezoek is het niet mogelijk te ruilen of te retourneren. Geen behoefte om door de winkel te struinen? Het online bestellen en afhalen van producten blijft bij Action naast winkelen op afspraak mogelijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP