Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Vergeet niet te ademen: de lange trailer van ‘A Quiet Place 2’ is hier!

Vergeet niet te ademen: de lange trailer van ‘A Quiet Place 2’ is hier!

Reizen & Uitjes
Vergeet niet te ademen: de lange trailer van ‘A Quiet Place 2’ is hier!

In ‘A Quiet Place’ werd de aarde overrompeld door onverwoestbare, stekeblinde aliens. Alleen hun gehoor is piekfijn, waardoor alle overlevenden zo stil als een muis proberen te (over)leven. Dat gegeven maakte van de film uit 2018 een werkelijk briljante horrorthriller, dat komend voorjaar eíndelijk een vervolg krijgt. Nu is er vast de eerste trailer.

‘A Quiet Place: Part II’

A Quiet Place speelde zich af in een afgelegen boerderij, waar de familie Abott teruggetrokken leefde om de killer-aliens te ontlopen. Dit lukte helaas maar gedeeltelijk, en de overgebleven familieleden zagen zich tóch genoodzaakt om verder te trekken. In A Quiet Place 2 trekken de Abotts richting de bewoonde wereld, in de hoop dat ze samen met andere mensen een kans maken tegen de enge beesten. Ook nu vinden ze sympathieke kameraden, maar sommige mensen blijken nog gevaarlijker dan de monsters…

De invasie

En over die monsters gesproken: waar we in het eerste deel niet helemaal achterkwamen, is waar de enge figuren nu precies vandaan kwamen, hoe de invasie had plaatsgevonden en hoe de familie Abott die wist te overleven. De nieuwe trailer van het langverwachte tweede deel doet vermoeden dat het nieuwe bioscoopavontuur enkele van deze vragen gaat beantwoorden: spannend!

Unieke belevenis

De tweede film wordt opnieuw geregisseerd door John Krasinski, die tevens een hoofdrol speelde in de eerste film. Krasinksi maakte met de thriller in 2018 – zijn regiedebuut – diepe indruk. Het contrast tussen de doodstille scènes, waarin je een speld kon horen vallen, en de luidruchtige monsterscènes maakten van A Quiet Place een unieke belevenis. Naast Emily Blunt (óók in het echte leven Krasinki’s vrouw) heeft Cillian Murphy (Peaky Blinders) een hoofdrol, samen met Djimoun Hounsou (Shazam!, Aquaman).

Lees ook
Zo. Veel. Zin. In! Dít zijn de films waar we het meest naar uitkijken in 2020

Horrortoppers in aantocht

A Quiet Place 2 verschijnt op 18 maart in de bioscoop. De eerste film was onze favoriete horror van 2018, en in 2020 komt er ook nog genoeg moois aan waar we je uiteraard van op de hoogte houden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee