Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 9 manieren om geen honger te krijgen

9 manieren om geen honger te krijgen

9 manieren om geen honger te krijgen

Lijkt het alsof je heel de dag door kan blijven eten? En heb je last van snoepaanvallen of vreetbuien? Dankzij deze negen tips maak je eindelijk korte metten met dat eindeloze hongergevoel en cravings naar suiker.

1. Eet een snack tussen de maaltijden

Naast onze drie maaltijden per dag is het belangrijk om regelmatig kleine snacks te eten. Zo ga je je minder snel overeten tijdens de hoofdmaaltijden. Kies daarbij voor gezonde tussendoortjes zoals fruit of noten.

2. 15 minuten pauze

Verdorie! Je hebt die overheerlijke taart of koekjes zien liggen op tafel. Wanneer je plots trek krijgt, is het moeilijk om die uit je hoofd te zetten. Probeer eens om gedurende 15 minuten iets compleet anders te doen. Ga wandelen, bel iemand op… Na een dergelijke inspanning verdwijnt de sugar urge.

3. Probeer een supplement

Volgens onderzoek kan chroom helpen om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, waardoor je hongergevoel daalt en je zin in zoet vermindert.

4. Poets je tanden

Zin in een reep chocolade? Neem liever je tandenborstel! Het klinkt misschien raar, maar met het poetsen van je tanden kom je van die trek in zoetigheid af. De pepermuntsmaak zorgt er namelijk voor dat je geen zin meer hebt in suiker.

5. Lekkere lolly’s

Blijft de zin voor zoet hangen en krijg je het niet uit je hoofd? Maak dan je eigen ijslolly van vruchtensap met vers fruit. Ze zijn overheerlijk, lekker zoet en bevatten zeer weinig calorieën. Bovendien worden de suikers in het fruit langzaam afgegeven in je lichaam, waardoor je niet zo snel opnieuw honger krijgt.

6. Gezond snacken

Eet een combi van noten en gedroogd fruit als tussendoortje. Het eiwit in de noten zorgt ervoor dat de suikers van het fruit geleidelijker vrijkomen in het lichaam. Weer een eetaanval uitgespaard!

7. Drink een glas water

Een te laag vochtgehalte kan ervoor zorgen dat je je sneller vermoeid voelt. De zin in eten neemt snel toe, omdat je dan behoefte hebt aan snelle energie. Maar als je hier meteen aan toegeeft raakt je bloedsuikergehalte uit balans. Drink daarom eerst een glas water en check zo of je gewoon dorst of echt honger hebt.

8. Bewegen

Veel mensen krijgen honger wanneer ze achter hun bureau zitten. Ga daarom even wandelen of loop de trappen op en af. Dergelijke lichaamsbeweging brengt namelijk endorfine vrij die je, net als chocolade, een beter gevoel geeft. Bovendien leid je jezelf zo even af van je hongergevoel.

9. Aromatherapie

Onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde geuren ons brein het idee kunnen geven dat we geen honger hebben. Als je bijvoorbeeld een vanillegeur opsnuift,vermindert je trek in snoep en chocolade. Steek daarom een geurkaars of wierookstokjes aan.

Lees ook: