Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 8x de mooiste romantische plekken op aarde

8x de mooiste romantische plekken op aarde

8x de mooiste romantische plekken op aarde

Wanneer je met je vriend op vakantie gaat wil je het liefst een romantische locatie bezoeken. Een adembenemend uitzicht, midden in de natuur of juist in een idyllisch, oud stadje: overal op de wereld zijn plekken te vinden die aan deze eisen voldoen. Mocht je jouw lover nog een keer willen verrassen met een tripje, boek dan een ticket naar één van deze romantische getaway’s:

Myanmar

reis1

Wacht totdat de zon ondergaat en zweef in een luchtballon langs de tempels van de stad Pagan. Het uitzicht is sprookjesachtig en jij en jouw lover zullen deze ervaring met elkaar kunnen delen. Met een beetje geluk zien jullie onder de ballon lokale boeren door het landschap fietsen.

Venetië

reis2

Deze locatie mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Eigenlijk is het een must om ooit met jouw vriend op een gondola door de kanalen van de stad te varen. Maar let op: omdat Venetië in de zomer gigantisch toeristisch is kun je het beste de minder drukke straten verkennen en op zoek gaan naar de locals. Vanaf de Punta della Dogana heb je ’s avonds een fantastisch uitzicht over de skyline van de stad.

St. Lucia

reis3

Oké, je bent misschien wel veel geld kwijt aan het ticket, maar wanneer je aankomt in het Ladera Hotel op het Caribische St. Lucia weet je niet wat je ziet. Het hotel bevindt zich in de bergen en omdat de kamers maar drie muren tellen heb je een adembenemend uitzicht over het eiland. Niet zo gek dus dat hier veel vrouwen en mannen ten huwelijk worden gevraagd!

Ierland

ierland

In het Ashford Castle in het plaatsje Cong in Ierland waan je jezelf in een sprookjeswereld. In dit vijfsterrenhotel vormen vuurhaarden, klassieke badkamers en karaffen met sherry het interieur. Als je wilt kun je vanuit deze locatie gaan paardrijden en een cruise maken over het nabijgelegen meer. Genoeg opties dus, voor jou en je lover.

Puerto Rico

puerto

De Puerto Mosquito-baai in Puerto Rico is één van de mooiste baaien ter wereld, omdat het water zo helder is dat de miljoenen lichtgevende algen zichtbaar worden. En wees gerust, de naam van de baai heeft niks te maken met muggen of andere irritante insecten. Je zult er samen de tijd van je leven hebben!

Florence

florence

Florence is één van de meest romantische plekken in Europa. Dit komt niet alleen door de oude gebouwen en idyllische straatjes, maar ook door de talloze concerten, opera’s en festivals die in de stad te vinden zijn. In het Parco delle Cascine kan je heerlijk samen picknicken terwijl je uitkijkt over de stad. Een andere must is de Ponte Vecchio, waar stelletjes sloten om de brug hangen met hun initialen. Zucht, voel je die romantiek al?

Argentinië

argentinie

Niks is romantischer dan Buenos Aires, de stad van de salsa en tango. In de wijk ‘Palermo’ kun je uren lang door de straten wandelen en bijna struikelen over de boetiekjes en restaurants. Kijk niet raar op als er plotseling een intieme dansdemonstratie wordt gegeven, dat hoort bij de cultuur. In de Rojo Tango nachtclub kun je je laten verwennen met lekkere hapjes en intussen genieten van cabaretoptredens. Een aanrader!

Marokko

fez

In de Marokkaanse stad Fez lijkt het net alsof je in een tijdmachine stapt: de middeleeuwse straatjes, kleurrijke markten en historische gebouwen maken van jouw romantische tripje eentje om nooit te vergeten. Wil je voor steamy gaan, bezoek dan met jouw lover één van de vele spa’s in de stad. Intiemer kan het zo ongeveer niet worden…

Beeld: Pinterest