Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 7 wetenschappelijke redenen om elke dag seks te hebben

7 wetenschappelijke redenen om elke dag seks te hebben

7 wetenschappelijke redenen om elke dag seks te hebben

GettyImages-453221523

Het is misschien niet vanzelfsprekend om elke dag seks te hebben, maar het heeft grote voordelen. Je leeft langer, wordt minder snel ziek en het maakt je slimmer. En dat is nog niet alles! Hieronder 7 wetenschappelijke redenen om het elke dag te doen.

1. Het verkleint de kans op prostaatkanker

Volgens een studie van Harvard Medical School in Penn wordt de kans op prostaatkanker kleiner als een man vaak klaarkomt. Het risico daalt met zo´n 22%.

2. De kans dat je verkouden wordt neemt af

Onderzoekers aan de Wilkes University in Penn hebben ontdekt dat personen die minstens twee keer per week seks hebben meer antigenen vrijgeven. Antigenen zorgen er voor dat je lichaam antistoffen aanmaakt. Het gaat onder anderen om het antigen immunoglobulin A, wat helpt tegen verkoudheid en zelfs tegen de griep.

3. Je ziet er jong en zelfverzekerd uit

De Schot, David Weeks, deed onderzoek naar de leeftijd van een groep van 3500 testpersonen. Terwijl hij ze ondervroeg, schatte een verborgen jury de leeftijd van de testpersonen. Mensen die aangaven drie keer per week seks te hebben werden 7 tot 12 jaar jonger geschat door de jury. Dit in vergelijking tot mensen die 2 keer per week seks hadden.

4. Het helpt tegen menstruatiepijn

In 2000 werd een studie uitgevoerd op 1900 vrouwen, 9% daarvan gaf aan dat masturbatie helpt om pijnlijke krampen tegen te gaan.

5. Het stimuleert de kans op vruchtbaarheid

Elke dag vrijen helpt om je immuunsysteem voor te bereiden op een zwangerschap. Dit blijkt uit een recente studie die gepubliceerd werd in Fertility and Sterility .

6. Je bloeddruk daalt en je hebt minder last van stress

Uit een onderzoek dat gedaan werd in 2015 blijkt dat stelletjes die veel vrijen over het algemeen een lagere bloeddruk hebben en dat ze beter kunnen omgaan met stress. Het positieve effect van veel seks is voor hen groter dan voor mensen die enkel masturberen.

7. Seks maakt je superslim

Verschillende onderzoeken (University of Maryland en de Konkuk University in Seoul) tonen aan dat ratten en muizen die vaak seks hebben minder last hebben van stress. Hierdoor functioneert hun brein beter en kunnen ze ook beter nadenken.

Lees ook:

Niet alleen seks maakt je slimmer, ook van chocolade wordt je slimmer

Gevonden! Het trucje tegen mensturatiepijn

10 feiten over de pil die je moet weten

Bron: Flair.be

Oorspronkelijke tekst: Sandie Stroobants