Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 7 feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist over ‘The Devil Wears Prada’

7 feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist over ‘The Devil Wears Prada’

7 feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist over ‘The Devil Wears Prada’

Het is alweer tien jaar geleden dat The Devil Wears Prada op het witte doek verscheen en sindsdien hebben we de film al heel wat keren gezien. We kennen de dialogen bijna uit ons hoofd en de uitspraak ‘that’s all’ is sinds de film in een heel ander daglicht komen te staan. Maar er zijn vast nog een aantal dingen die je niet over je favoriete fashion movie wist!

De filmrechten waren al rond, terwijl het boek nog niet eens af was.
De makers van de film waren onmiddellijk overtuigd van het succes, terwijl ze maar honderd pagina’s van het manuscript van het boek hadden gelezen.

De eerste keus voor de hoofdrol was niet Anne Hathaway!
Nee, voor de film hadden de makers in eerste instantie Rachel McAdams in gedachten, aangezien ze een ‘big movie star’ wilden.

Copyright: Giphy

Het gros van Meryl Streeps outfits kwam van designer Donna Karan.
Miranda Priestly, het karakter van Meryl Streep, werd in de film voornamelijk gehuld in ontwerpen van Donna Karan uit de 80’s en 90’s.

Er waren honderd gegadigden voor de rol van assistente Emily. 
Alle honderd moesten auditie doen, terwijl de makers van de film het liefst Emily Blunt wilden voor de rol van assistente. Maar aangezien Blunt misschien in een andere film zou gaan spelen, moesten ze wel naar een andere actrice zoeken. ‘Gelukkig’ kreeg Blunt die andere rol niet, en kon ze alsnog in ‘The Devil Wears Prada’ verschijnen.

Copyright: Giphy

De stem die Meryl Streep voor haar rol gebruikte, was geïnspireerd op mensen met wie ze eerder gewerkt had.
Namelijk: mannen. De actrice legt uit: ‘I had worked with a lot of people who are very powerful that don’t raise their voices. A lot of them are men, and I found that often the people who are the most terrifying can just raise an eyebrow and move mountains.’

De coupe van Meryl Streep was geinspireerd op Liz Tilberis.
Deze voormalig hoofdredacteur van Harper’s Bazaar had altijd een korte zilvergrijze hairdo. Liz was dan ook een grote inspiratiebron voor de actrice tijdens de voorbereiding op haar rol.

Anne Hathaway luisterde veel opera als voorbereiding.
Ze luisterde voornamelijk naar tragische operastukken wanneer ze zich moest voorbereiden op het spelen van emotionele scènes.

Bron: Hello Giggles

Lees ook: