Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 6 x mooi met appelazijn

6 x mooi met appelazijn

6 x mooi met appelazijn

Appelazijn verdient een plekje in je dagelijkse beauty routine. Je kunt het gebruiken om je lichaam mee te reinigen of als reinigingsproduct voor je huid. Flair legt uit waarom je appelazijn van de keuken naar de badkamer moet verplaatsen. 

Koortslip

Voel je een koortslip opkomen? Breng met een wattenstaafje wat appelazijn aan op de koortslip. Hiermee kun je het voorkomen of – als je net te laat bent – het wondje snel laten uitdrogen.

Haarverzorging

Te veel producten, te vaak wassen, te vaak borstelen… je haar krijgt dagelijks heel wat te verduren. Appelazijn zorgt ervoor dat je lokken weer gaan glanzen, het geeft je haar een boost. Neem een kopje met warm water en een kopje met een kwart appelazijn. Hoe vetter het haar, hoe meer azijn. Masseer dit mengsel in je haar en laat het twee minuten intrekken voordat je het uitspoelt.

Deodorant

Appelazijn ruikt naar… azijn. Maar wanneer het is opgedroogd, verdwijnt ook de geur. Sterker nog, je kunt het uitstekend gebruiken als deodorant. Het doodt bacteriën en daarmee vieze geurtjes en neutraliseert deze. In plaats van te sprayen of te rollen, dep je deze ’deodorant’ met een wattenschijf onder de oksels.

Make-upremover

Neem opnieuw een wattenschijf met appelazijn en veeg hiermee make-upresten van je gezicht. Deze ’groene’ make-upremover haalt vuil weg, bestrijdt acne en helpt de pH-balans te herstellen zodat de huid niet te vet of te droog wordt.

Mondwater

Na het poetsen je mond spoelen met mondwater? Gebruik appelazijn! Giet een theelepel in een half glas water en spoel een paar minuutjes je mond. Goed voor een gezond gebit, een frisse adem en wittere tanden.

Badolie

Laat het bad vollopen en giet een kopje appelazijn in het warme water. De azijn trekt langzaam gifstoffen uit je lichaam terwijl jij ontspant en maakt tevens je huid super zacht.