Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 5x zelfgemaakte popcorn met pit

5x zelfgemaakte popcorn met pit

Reizen & Uitjes
5x zelfgemaakte popcorn met pit

Laat ons op deze k-k-koude woensdag maar lekker op de bank kruipen met een kom zelfgemaakte popcorn. Deze 5 pittige receptjes zijn een variatie op de klassieke popcorn met suiker en boter. Heb je nog nooit zelf popcorn gemaakt? Don’t worry: het is supereenvoudig. Plof, plof en klaar!

1. Popcorn met chocolade en kokosolie

  • ¼ kopje maiskorrels
  • 56 g donkere chocolade
  • 1 el kokosolie
  • 1½ tl grof zeezout

Maak de popcorn in een grote pan op het vuur. Smelt de chocolade en de kokosolie au bain marie of in de magnetron. Giet de helft van het chocolademengsel over de popcorn. Roer heel goed en zorg dat elk stukje popcorn een laagje chocolade krijgt. Giet de rest van het mengsel er nu over en roer opnieuw goed. Strooi het zout over de popcorn en roer. Zet de popcorn in de koelkast gedurende een uur of tot de chocolade koud en hard is geworden.

Bron: Louloubiscuit.com

2. Popcorn met tabasco, honing en boter

Voor de popcorn

  • 2 el kokosolie
  • 1 el tabasco
  • ⅓ kopje maiskorrels

Voor de honingboter

  • 2 el ongezouten gesmolten boter
  • 2 el honing
  • 1½ tl tabasco
  • een snuifje zout

Zet een grote pan op een matig vuur en smelt er de kokosolie in. Voeg de tabasco toe wanneer de kokosolie begint te pruttelen. Voeg een deel van de maiskorrels toe en zet het deksel op de pan. Houd de pan continu in beweging terwijl je de popcorn hoort knallen. Hoor je geen geplof meer? Voeg dan het tweede deel van de maiskorrels toe en zet het deksel opnieuw op de pan. Blijf continu de pan bewegen. Wanneer het geplof is opgehouden, haal je de pan van het vuur. Schud nog eens goed met de pan. Laat lichtjes afkoelen terwijl je de honingboter maakt. Meng de boter, de honing en de tabasco in een kommetje. Voeg een snufje zout toe en roer goed. Giet de honingboter over de popcorn en schud lichtjes op. Zorg dat elk zaadje een laagje krijgt.

Bron: Thespeckledpalate.com

3. Nacho popcorn

  • 10 kopjes popcorn* (ongeveer 1/2 kopje maiskorrels)
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ¼ kopje geraspte parmezaan
  • ¼ kopje gesmolten boter

Doe de popcorn in een grote kom. Meng het paprikapoeder, het komijnpoeder en de Parmezaanse kaas in een kommetje. Giet de gesmolten boter over de popcorn en besprenkel met nog wat van de kruiden. Meng goed en zorg dat elk stukje een laagje krijgt.

Bron: Thereciperebel.com

4. Knoflookbrood-popcorn

  • 10 kopjes popcorn* (ongeveer 1/2 kopje maiskorrels)
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 kopje Parmezaanse kaas
  • 1 à 2 tl knoflookzout (als je dat niet hebt, kun je knoflookpoeder met zout mengen)
  • 1 el gedroogde basilicum

Maak de popcorn. Warm de olijfolie lichtjes op. Giet de popcorn in een grote (sluitbare) kom en giet er de helft van de olijfolie en de helft van de kruiden over. Doe het deksel op de kom en schud goed. Voeg er de rest van de olijfolie en de kruiden aan toe en meng opnieuw goed.

Bron: Yellowblissroad.com

5. Popcorn met esdoornsiroop (maple syrup)

  • 1 kopje maiskorrels (ongeveer 6 kopjes klaargemaakte popcorn)
  • 5 el boter op kamertemperatuur
  • ¼ kopje esdoornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • zout
  • bakpapier

Bereid de popcorn in 3 el boter (je kunt ook olijfolie of kokosolie gebruiken voor een gezondere variant). Schud de pan regelmatig op. Smelt in een klein pannetje 2 el boter (of kokosolie) op een laag vuurtje. Voeg de esdoornsiroop toe. Meng goed en verwarm het mengsel tot het begint te pruttelen. Haal van het vuur en voeg de vanille toe. Giet het mengsel over de popcorn en schud snel op. Giet de popcorn uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met wat zout. Laat de popcorn even afkoelen voor je aanvalt.

Bron: Intentionalhospitality.com

*Basisrecept popcorn

Mais poft op een temperatuur van 200 °C. Om te testen of de pan heet genoeg is, kun je al enkele maiskorrels in de pan gooien. Als die ronddraaien of meteen poffen, is de pan heet genoeg. Eén laagje mais om de bodem van de pan te bedekken is voldoende. De popcorn wordt acht keer groter in volume. Zet meteen het deksel op de pan. Als je de eerste maiskorrels hoort poffen, zet je het vuur wat lager. Schud de pan regelmatig om te vermijden dat de popcorn verbrandt. Kijk niet onder het deksel, maar laat de mais poffen tot het stil wordt. Zet dan het vuur volledig uit. Wacht nog twee minuutjes af tot de laatste korrels gepoft zijn. (Bron: Libelle-Lekker)

Shoppen is altijd een goed idee