Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > De leukste Bevrijdingsfestivals

De leukste Bevrijdingsfestivals

De leukste Bevrijdingsfestivals

GettyImages-526426583

De Bevrijdingsfestivals komen er weer aan! Deze vijf festivals zullen zeker de moeite waard zijn!

Bevrijdingspop Haarlem

Het Bevrijdingsfestival in Haarlem is één van de oudste Bevrijdingsfestivals en wordt altijd goed bezocht. Dit jaar wordt er opgetreden op de twee gloednieuwe podia in Haarlemmerhout! Een klassieker in een nieuw jasje dus, dat zeker het bezoeken waard zal zijn met optredens van onder anderen Nielson (dit jaar één van de drie ambassadeurs van de vrijheid), Ronnie Fles en Lil´ Kleine, Incongnito en als afsluiter Haarlems´ trots Chef´ Special

Bevrijdingsfestival Amsterdam/Het Vrije Westen

In het Cultuurpark in de Westergasfabriek zijn er dit jaar 7 podia, met een grote diversiteit aan artiesten. Zo is zijn er verschillende live-podia, maar ook een dancepodium en een jazz podium. Denk aan Bluepaint, Eefje de Visser, TemTemPiés en Playground Zer0. Maar er is natuurlijk nog veel meer, zoals: Rollende keukens, speeddaten met veteranen en Lindy Hop workshops.

Bevrijdingsfestival Den Haag

Het Bevrijdingsfestival van Den Haag wordt gehouden op het Malieveld, er is niet alleen muziek, maar ook poëzie, literatuur en natuurlijk een festivalmarkt. Maan, de winnares van de zesde editie van The Voice of Holland komt optreden, maar ook The Cool Quest, Single Pilot, The Beat en Alvaro Soler.

Bevrijdingsfestival Overijssel

Op het festivalterrein van Zwolle zullen artiesten als Van Velzen, Sabrina Starke, John Coffey en Manu Chao La Ventura te vinden zijn. Daarnaast is er dans, theater en een wereldpaviljoen.

Bevrijdingsfestival Groningen

Het Bevrijdingsfestival in Groningen heeft traditioneel een zeer gevarieerde line-up: Dit jaar is er muziek uit de hele wereld te horen in het stadspark van Groningen. Er treden bands en dj´s op zoals Baciamolemani, Andy Frasco, Betrayers of Babylon, Rabasa en ISRI. Behalve muziek zijn er natuurlijk ook een aantal activiteiten rondom het thema vrijheid, georganiseerd door onder anderen Amnesty International en Prodemos.

Lees ook:

De smaak te pakken en wil je vaker wat leuks doen in Den Haag?

Is je telefoon weer eens leeg als je net lekkers staat te dansen? Zo gaat de batterij van je smartphone langer mee.