Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 5 x makkelijk vooraf te maken paasgerechten

5 x makkelijk vooraf te maken paasgerechten

Reizen & Uitjes
5 x makkelijk vooraf te maken paasgerechten

Via CookLoveShare stuitten wij op een paar supe simpele en makkelijk vooraf te maken paasgerechten. Voor wie zo kort mogelijk in de keuken wil staan, en zo lang mogelijk wil genieten van Pasen!

Biscuit met frambozen en witte paaseitjes

Tussen 30 minuten en 1 uur + in de oven + afkoelen

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 180 gram suiker
  • 6 eetlepels melk
  • 180 gram zelfrijzende bloem (gezeefd)
  • 400 ml slagroom
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 4 eetlepels kirsch
  • 6 eieren
  • margarine
  • 400 gram frambozen
  • scheutje vanille-extract
  • zakje paaseitjes

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren met suiker en melk gedurende 10 minuten tot een witte, schuimige massa. Voeg de bloem toe en meng tot een luchtig beslag.
  2. Vet de taartvorm in en bestuif deze met bloem. Doe het beslag in de vorm. Bak 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even rusten, ontvorm en laat de biscuit helemaal afkoelen op een rooster.
  3. Spoel de frambozen en snijd twee derde ervan in stukjes. Klop voor de vulling de room met de poedersuiker stijf, voeg er enkele druppels vanille-extract aan toe. Laat opstijven in de koelkast.
  4. Snijd de biscuit horizontaal met een scherp mes in drie gelijke delen. Leg één helft op een taartschotel en besprenkel met kirsch. Strijk met een paletmes een flinke lepel van de vanilleroom op de biscuithelft en verdeel er de helft van de in stukjes gesneden frambozen over.
  5. Herhaal dit met de tweede biscuithelft, room en frambozen en eindig met het derde deel van de biscuit. Werk af met de rest van de vanilleroom, de hele frambozen en witte paaseitjes.

Zie hier het resultaat!

Paascake

Meer dan 1 uur

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 20 personen:

  • 2 eetlepels koffie (espresso)
  • 50 ml lauwwarme melk
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 250 gram cakemix
  • 200 gram Blue Band Cake & Koekjes
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren

Aan de slag!

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bereid eerst de cake voor het haasje.

  2. Meng voor de mokkacake de inhoud van de espressosticks met de melk en roer tot de koffie helemaal is opgelost. Meng de cacao door de cakemix. Mix de Blue Band Cake & Koekjes zacht en romig.

  3. Voeg de suiker toe en mix één voor één de eieren erdoor. Mix nog 3 minuten voordat je de cacaocakemix toevoegt. Meng de cacaocakemix door het beslag. Voeg als laatste het koffie-melkmengsel toe en meng tot het beslag een egale mokkakleur heeft.

  4. Vet een cakevorm van 28 cm lang in en bestuif met cakemeel. Giet het beslag in de vorm en plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar.

  5. Laat afkoelen en haal de cake uit de vorm. Snijd de cake in dikke plakken en steek er haasjes uit. Kies een vormpje dat niet te groot is. Spoel de bakvorm af, vet nog een keer in en bestuif nogmaals met bloem.

  6. Plaats de uitgestoken chocoladecakehaasjes achter elkaar in de vorm en druk stevig tegen elkaar vast (o.a. met behulp van wat extra restjes chocoladecake aan de voorkant en de achterkant).

  7. Maak nu voor de vanillecake de mix precies volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet twee derde van het cakebeslag voorzichtig over de chocoladehaasjes en plaats de cake in het midden van de oven. Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Snijd hem heel voorzichtig in mooie plakken, met daarin steeds een haasje.

  8. Tip: het vanillebeslag dat overblijft kun je gebruiken om muffins te bakken.

Zie hier het resultaat!

Gehaktballetjestaart

Tussen 30 minuten en 1 uur + in de oven

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels peterselie
  • 500 gram gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • 150 gram feta
  • 2 sprietjes verse rozemarijn
  • margarine
  • 4 eetlepels broodkruimels
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 12 plakjes bladerdeeg
  • snufje peper en zout

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Haal het bladerdeeg uit de verpakking. Pel het teentje knoflook, snipper fijn en meng met de peterselie, rozemarijn, het ei en de broodkruimels door het gehakt. Verdeel in 12 porties en rol er gehaktballetjes van.
  2. Was de paprika, aubergine en courgette en snijd alles in stukken. Vet een ovenschaal royaal in met olijfolie. Rooster daarin de groenten gedurende 15 minuten.
  3. Vet een taartvorm (ø 28 cm) in met margarine. Steek 12 rondjes (ø 10 cm) uit het bladerdeeg. Vorm ze tot kuipjes en leg ze tegen elkaar in de taartvorm.
  4. Verlaag de oventemperatuur tot 180 ºC. Vul elk kuipje met geroosterde groenten, leg er een gehaktbal op en verkruimel de feta erover. Bak de balletjestaart ongeveer 30 minuten in de warme oven.

Zie hier het resultaat!

Wat ga jij maken voor Pasen?

Lees en bekijk ook

 

Via CookLoveShare

Shoppen is altijd een goed idee