Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 5 x besparen op je zorgverzekering

5 x besparen op je zorgverzekering

5 x besparen op je zorgverzekering

Soms laten we onbewust honderden euro’s aan besparingen liggen op verzekeringen. Zonde toch? Op flairathome.nl kan je alle verzekeringen met elkaar vergelijken en kijken welke het meest voordelig is voor jouw situatie. Zo besparen we een hele hoop geld.

1. Budget of online verzekering

De meeste zorgverzekeraars bieden ook een budget of online verzekering aan. In sommige gevallen scheelt dat per maand wel zo’n 13 euro. Houd er wel rekening mee dat je minder keuze hebt in zorgaanbieders dan wanneer je voor de reguliere basisverzekering gaat. Zo kun je voor een geplande knie-operatie maar in een bepaald aantal ziekenhuizen terecht en kan het zijn dat je soms flink moet reizen voor zorg.

2. Verhoog je eigen risico

Wil je geld besparen op je maandpremie, dan kun je ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen. Dit kun je met maximaal 500 euro doen, dus met een maximum van 860 euro. De korting die je op je maandpremie krijgt, kan dan oplopen tot wel 25 euro per maand. Je moet wel in je achterhoofd houden, dat wanneer je zorg nodig hebt, je wel direct die 860 euro moet betalen of in termijnen bij sommige zorgverzekeraars. Maar ben je gezond en heb je wel wat geld achter de hand, dan is het verhogen van het eigen risico een goede bespaartip.

3. Overstappen?

Het kan goed zijn om je eigen verzekering eens kritisch onder de loep te nemen. Het kan zomaar zijn dat jouw zorgpakket bij een andere zorgverzekeraar veel goedkoper is. Om hier achter te komen, kun je op Flairathome de zorgvergelijker raadplegen. Daar beantwoord je alle vragen en dan rolt er een verzekeraar en een prijs uit. Als de prijs nauwelijks afwijkt van wat je nu betaalt, kun je natuurlijk bij je eigen verzekering blijven. Maar let op: het is dan wel nuttig om even je polis te checken of je voor dezelfde aanvullende zorg bent verzekerd als wat je nu op de site hebt aangegeven. Het kan zijn dat je hetzelfde bedrag betaalt, terwijl je nu niet bent verzekerd voor alternatieve zorg, wat je wel bent als je overstapt.

4. Welke zorg heb je écht nodig?

Het is belangrijk om kritisch te kijken naar de zorg die je denkt nodig te hebben. Heb je bijvoorbeeld een goed gebit, dan hoef je niet per se een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Die extra euro’s die je hiermee bespaart kun je dan opzij zetten voor noodgevallen. Bedenk dat een operatie of revalidatie altijd vanuit de basisverzekering wordt vergoed, daar hoef je je dus geen zorgen om te maken. Als je bijvoorbeeld fysiotherapie nodig denkt te hebben, dan is het wel verstandig om je aanvullend te verzekeren. Kijk dus kritisch naar je aanvullende verzekeringen.

5. Collectief verzekeren

Soms is het de moeite waard om een collectieve verzekering af te sluiten, omdat je dan een lagere premie betaalt. Zo kun je je bijvoorbeeld collectief verzekeren via je werkgever. Daarnaast zijn er ook veel patiëntenverenigingen van chronische zieken die met verzekeraars collectieve zorgpolissen hebben afgesloten.

Heb jij de zorgvergelijker al gedaan?