Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 15 typen vriendinnen die iedereen heeft

15 typen vriendinnen die iedereen heeft

15 typen vriendinnen die iedereen heeft

Vriendinnen, hoeveel heb jij er? Je hebt de vriendin van toen je klein was, de vriendin die je ontmoette op de middelbare school, je collega en dat meisje dat je tegenkwam in een random bar en die je soulmate bleek te zijn… Hier zijn 15 soorten vriendinnen die je door de jaren heen bent tegengekomen.

1. De onafhankelijke vriendin

Dit meisje draagt haar haarbandje liever over haar voorhoofd dan op haar hoofd en zie je vaak met veertjes aan de oren. Ze is een ramp in plannen en begrijpt helemaal niet waarom je boos wordt wanneer ze een half uur te laat komt op jullie afspraakje… met haar nieuwe hond en/of vriendje… Zij is het meisje dat je ouders bestempelden als ‘foute vriendin’ toen je jonger was. Nu is ze degene die altijd door haar alarm slaapt, je meeneemt om extreme sporten uit te proberen en zich excuseert omdat jullie na een avondje uit weer in een vreemde buitenwijk of bar zijn beland zonder openbaar vervoer om terug naar huis te gaan.

2. Je jeugdvriendin

Je wijst mensen er geregeld op dat jullie elkaar al jullie hele leven kennen. Dit om duidelijk te maken dat jullie erg verschillend zijn geworden met het ouder worden, of omdat je bang bent dat ze duizend gênante (maar waargebeurde) verhalen gaat vertellen tegen je nieuwe besties. Oh, en jullie hebben een heleboel schattige #tbt-foto’s van jullie beiden naakt in een badje.

3. De denkbeeldige vriendin

Geef maar toe: je kent de naam van haar moeder en de datum van de bruiloft van haar broer, en toen het uit ging met haar vriendje, wilde je haar bloemen sturen. Enige probleem? Je hebt haar nog nooit ontmoet! Je stalkt haar op Instagram! Enter: je denkbeeldige bestie, het meisje met wie je sowieso beste vriendinnen zou zijn… als jullie elkaar kenden.

4. De vriendin die je stiekem haat

Door het geluid van haar stem alleen al zou je met plezier je ogen uitsteken, en je smijt soms nog liever je telefoon tegen een bakstenen muur wanneer je haar naam op je telefoon ziet verschijnen, dan dat je opneemt. Alles aan haar maakt je gek: van de manier waarop ze lacht tot hoe ze haar mascara aanbrengt… Maar ze is je beste vriendin… Houd je van haar? Yes, you do!

5. Je tweelingvriendin

Jullie lijken op elkaar, jullie spreken op dezelfde manier, jullie dragen dezelfde kleding. Wanneer jullie op dezelfde plek zijn, verwisselen mensen geregeld jullie naam.

6. De vriendin die eigenlijk je tegenpool is

Jij bent blond, zij is een brunette. Jij bent helemaal ‘naakt’, zij staat vol tattoos. Jullie hebben helemaal niks gemeen, maar hey: opposites attract, toch?

7. De actieve vriendin

Joggen, shoppen, museumbezoekjes: ze doet het allemaal. Zij is de vriendin die je belt wanneer je zin hebt in avontuur, want als jij geen mindblowing idee hebt, heeft zij gegarandeerd wél een plannetje klaar. Vraag haar alleen niet om op zondag op je bank een filmmarathon te houden.

8. De trieste vriendin

Denk er niet aan om haar om hulp te vragen als het even minder met je gaat, want zij heeft gegarandeerd een nog moeilijkere periode. Alles is blegh, alles doet pijn, alles is verschrikkelijk.

9. De ‘Charlotte’ (die van ‘Sex And The City’)

Haar kledingkast bestaat uit pastel en bloemenprintjes en na jou is haar kleermaker haar beste vriend. Zij is de ‘Charlotte’ van de groep, degene die politieke correctheid hoog in het vaandel draagt, een beetje angstig is, ongerept en de goedheid zelve is. Ze vindt het niet oké als je afgelopen weekend te veel hebt gedronken, maar zal wel met de perfecte hangover cure aan je deur staan. Maar houd je creditcard in de aanslag wanneer je met haar op pad gaat; zij dineert alleen in de beste restaurants.

10. De vriendin met het gigantische leeftijdsverschil

Ze is ofwel vijf jaar jonger of vijf jaar ouder. Maar eerlijk, het leeftijdsverschil is amper te merken, zolang je maar wegblijft van de films waar jij als kind naar keek, terwijl zij al in de middelbare schoolbanken te zwoegen zat.

11. De asociale vriendin

Ze voelt zich het best wanneer jullie samen op de bank naar Temptation Island zitten te kijken met een afhaalmaaltijd. Je denkt er zelfs niet aan om haar in contact te brengen met je andere vriendinnen, want de meerderheid heeft nog nooit van haar gehoord en zij vindt dat prima. Ze kent jouw drie favoriete Ben & Jerry-smaken.

12. Je collega-vriendin

Het is onmogelijk om de dag door te komen zonder je beste vriendin op het werk. Jullie lunchen samen en sturen zo’n 132 mails over de kleinste dingen die op kantoor gebeuren. Wanneer ze zich ziek meldt, ben je bang dat jullie ruzie hebben zonder dat je ervan weet. Maar je ziet haar nooit buiten kantoor. En dat vinden jullie allebei oké.

Lees ook
Opgebiecht: ‘De vriend van mijn beste vriendin flirt met me’

13. De ‘long distance’-vriendin

FaceTime en WhatsApp zijn jullie enige communicatiemiddelen en je weet niet zeker of je dat graag anders zou hebben. Jullie kunnen urenlang aan de telefoon hangen en elkaar alles vertellen, want ze is toch nooit thuis om je écht op de vingers te tikken.

14. Je gay friend

Jullie kunnen eindeloos roddelen over jongens, maar zullen er niet om vechten. Hij geeft je zijn eerlijke mening over je kledingkeuzes, zonder bijbedoelingen. Je kunt hem overal mee naartoe nemen als je date of plus one.

15. En dan heb je nog je zus…

Jullie ouders hebben je hele leven geroepen dat jullie beste vriendinnen zijn, niet gewoon zussen. En als je eerlijk bent, is ze ook echt je beste vriendin. En niet voor niets. Jullie kennen elkaar jullie hele leven. Je mag je gelukkig prijzen dat je haar hebt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages