Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 10 simpele en leuke manieren om calorieën te verbranden

10 simpele en leuke manieren om calorieën te verbranden

10 simpele en leuke manieren om calorieën te verbranden

Het klinkt misschien gek om na een koude douche op  je tenen te staan tijdens het kammen van je haar. En al schaterlachend de trap op te lopen en elke keer een trede over te slaan… Maar het helpt! Hieronder enkele leuke (soms gekke) manieren om extra calorieën te verbranden.

Lach!
Juist, lachen is een goede manier als het op calorieën verbranden aankomt. Plezier hebben tijdens het afvallen, meer kun je toch niet vragen? Door 15 minuten per dag te lachen, ga je met 50 calorieën minder door het leven. Dat wordt flink wat komedies kijken!

Je buik intrekken…
De weg naar een afgelijnde sixpack is dan wel lang, elk beetje helpt. Door je buik in te trekken train je je buikspieren. Je hoeft er zelfs niet voor uit je luie stoel te komen. Comfortabel en effectief tegelijk.

Neem een koude douche
Of dit een leuke manier is, laten we in het midden, maar het werkt wel. Door een koude douche te nemen moet je lichaam harder werken om je temperatuur op peil te houden. Resultaat: weer wat calorieën minder.

Trappen lopen
Woon je op de zevende verdieping? Ideaal, want op de trap lopen is een goede work-out. Om het nog wat aan te scherpen raden we je aan iedere keer een trede over te slaan. Zo worden je beenspieren getraind en mag je heel wat calorieën vaarwel zeggen. Nog een paar boodschappentassen erbij en je bent helemaal goed op dreef.

Drink ijskoud water
Hier geldt hetzelfde principe als bij de koude douche. Net voor je een eindje gaat wandelen, kun je een glas ijskoud water drinken, waardoor je lichaam harder moet werken om alles op temperatuur te houden. Minder kleren aantrekken is ook een optie, maar dan stijgen je medische uitgaven misschien iets te veel.

Shake your legs!
Je collega’s zullen misschien raar opkijken, maar het is een uitstekende methode om calorieën te verbranden. Deze manier is vooral geschikt voor mensen die zittend werk verrichten. Je verbrandt er meer dan 100 extra calorieën per dag mee. En na een tijdje wordt het zelfs een gewoonte.

Op je tenen staan
Onder de douche, tijdens het poetsen van je tanden, kammen van je haar… Door op je tenen te staan moet je inspanning leveren om in evenwicht te blijven. Bye bye caloriëen.

Slapen
Na een schoonheidsslaapje voel je je veel fitter en heb je twee keer zoveel calorieën verbrand. Wie had ooit gedacht dat afvallen zo makkelijk was?!

Kauwgom is de oplossing
Haal een goede voorraad suikervrije kauwgom in huis en begin te kauwen. Zo verbrand je ongeveer 10 calorieën per uur en blijft je adem fris.

Lees ook:

Beeld: Corbis