Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 10 romantische trouwfilms om dit weekend te bekijken

10 romantische trouwfilms om dit weekend te bekijken

Reizen & Uitjes
10 romantische trouwfilms om dit weekend te bekijken

Het trouwseizoen komt eraan, dus dit is de perfecte periode om al die geweldige films boven te halen waarin je favoriete acteurs in het huwelijksbootje stappen. Of misschien om je partner op ideeën te brengen… Wij hebben hier alvast tien trouwfilms op een rijtje gezet.

1. My best friend’s wedding

Twee goede vrienden, Julianne en Michael, hebben beloofd om met elkaar te trouwen als ze niemand vinden vóór hun 28ste verjaardag. Maar enkele dagen voordat de belofte in vervulling gaat, staat Michael op het punt te trouwen. Julianne beseft dat ze van Michael houdt en doet er alles aan om het huwelijk tegen te houden.

2. Bride Wars

Liv en Emma zijn al van kleins af aan elkaars beste vriendinnen. Ze doen alles samen; zo verloven ze zich zelfs op hetzelfde moment. Maar wanneer blijkt dat ze de bruiloft allebei op dezelfde dag hebben gepland, groeien ze uit tot rivales.

3. The wedding date

Kat moet naar Londen voor de bruiloft van haar jongere zus, maar ze ziet het helemaal niet zitten om daar als vrijgezel aan te komen en haar ex-verloofde te zien, die getuige is van het huwelijk. Ze besluit een mannelijke escort in te huren om mee te gaan als haar date.

4. Four weddings and a funeral

Charles is een typische Engelsman die altijd wel naar bruiloften gaat, maar zelf nooit zijn grote liefde kan vinden. Zodra hij praat met een mooie vrouw, weet hij vaak geen zinnig woord uit te brengen. Dan ontmoet hij de Amerikaanse Carrie op een huwelijksfeest. Hij wordt meteen verliefd op haar, maar al snel blijkt dat ze op het punt staat met iemand anders te trouwen.

5. My big fat Greek wedding

De Grieks-Amerikaanse Toula is 30 jaar, single en kinderloos. Op een dag ontmoet ze de niet-Griek Ian Miller. Ze besluit haar leven om te gooien en probeert haar relatie geheim te houden voor haar familie. Want Ian is niet Grieks en bovendien vegetariër, wat hem niet exact de ideale schoonzoon maakt. Dat alles leidt toch tot een ‘Big Fat Greek Wedding’.

6. Wedding crashers

John en Jeremy zijn twee vrienden en échte womanizers die geregeld huwelijken binnensluipen om vrouwen te versieren. Maar alles verandert wanneer John op een huwelijk Claire ontmoet en als een blok voor haar valt.

7. Bridesmaids

Lillian en Annie zijn al jaren beste vriendinnen. Wanneer Annie erachter komt dat Lillian gaat trouwen, vraagt Lillian of Annie op haar huwelijk bruidsmeisje wil zijn. Annie is daar blij om, totdat ze erachter komt wat ze als bruidsmeisje allemaal moet doen. Tijdens de reis naar Las Vegas ontstaat er een toestand die ze nooit zal vergeten.

8. The wedding planner

Mary Fiore organiseert trouwfeesten, maar haar eigen liefdesleven is een ramp en zelf is ze nog nooit getrouwd geweest. Op een dag wordt ze verliefd op de aanstaande echtgenoot van Fran, van wie zij de bruiloft zou plannen…

9. 27 dresses

Jane droomt van trouwen, maar is zelf altijd ‘slechts’ een bruidsmeisje geweest – al 27 keer, om precies te zijn. Wanneer ze eindelijk klaar is om haar crush te vertellen wat ze voor hem voelt, leert hij haar zus kennen, met wie hij later ook gaat trouwen. Jane heeft het daar moeilijk mee, zeker wanneer haar zus haar om hulp vraagt.

10. The princess diaries: the royal engagement

Prinses Mia Thermopolis keert terug naar het mooie Genovia om bij haar oma, koningin Clarisse Renaldi, te gaan wonen. Terwijl ze daar is, gaat ze verder met haar ‘prinsessenlessen’. Opeens blijkt dat ze moet trouwen, omdat ze anders de troon van Genovia niet mag bestijgen en hem verliest aan de knappe Nicholas Devereaux. Maar het vinden van een echtgenoot blijkt niet altijd even gemakkelijk…

Door Ineke Junius | Gif: Giphy

Lees ook

 

Shoppen is altijd een goed idee