Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Hatsjie! Zware dagen voor mensen met hooikoorts

Hatsjie! Zware dagen voor mensen met hooikoorts

Hatsjie! Zware dagen voor mensen met hooikoorts

Van jeukende ogen tot een irritante loopneus en continu niezen: hooikoorts is geen pretje. En iedereen die er last van heeft, gaat het tot aan het einde van het weekend nog erg zwaar krijgen. Een gevalletje: don’t shoot the messenger.

Het kan je niet ontgaan zijn dat de zon zich eindelijk weer laat zien. Heerlijk! Maar er hangt meer in de lucht, namelijk ontzettend veel pollen. Deze dagen kunnen mensen met hooikoorts er al flink last van hebben, maar vooral komend weekend wordt het weer afzien als we de pollenmeter van Buienradar mogen geloven. Deze kleurt namelijk vooral rood. Ai…

Lees ook
Wacht even: is gember dé oplossing tegen hooikoorts?

In bloei

Dat er een grote hoeveelheid pollen in de lucht hangt, heeft te maken met de flinke bloei van grassen in het hele land. Verschillende soorten zijn op dit moment aan het pieken, wat voor hooikoortspatiënten alles behalve een pretje is. Sterker nog, volgens William Huizinga van Buienradar zorgen grassen voor de meeste klachten. Een goede regenbui kan voor verlichting te zorgen, maar het lijkt erop dat het de komende week overwegend droog blijft. Op zich geen verkeerd nieuws natuurlijk, maar voor mensen met hooikoorts wél. Hatsjie!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl, RTL Nieuws | Beeld: iStock