Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De zomer keert terug! Komend weekend schieten de temperaturen weer omhoog

De zomer keert terug! Komend weekend schieten de temperaturen weer omhoog

De zomer keert terug! Komend weekend schieten de temperaturen weer omhoog

Waar we tot het einde van afgelopen maand hebben mogen genieten van heerlijke temperaturen, was de zomer afgelopen week ver te zoeken. Maar na regen en kou komt tóch weer zonneschijn, en dat zelfs al komend weekend. Tover de barbecue maar weer tevoorschijn en trek dat luchtige jurkje uit de kast, want het kwik schiet tot ver boven de twintig graden!

Bíjna zomer

Het is de komende dagen misschien dan nog wat bewolkt, maar aan het einde van deze week staan ons een paar zomerse dagen te wachten. Volgens Weeronline staan ons aankomende vrijdag flink zonnige perioden te wachten en wordt het lokaal zo’n 24 tot 27 graden; op de Waddeneilanden zal het kwik rond de 22 graden schommelen.

Keerzijde

Die zomerse temperaturen zijn natuurlijk perfect om een terrasje te pakken of in de zon te liggen bakken, maar voor de natuur is het helaas minder goed nieuws. Er valt hier en daar misschien wel wat regen vóór het zonnige weekend, maar dat is lang niet genoeg om de droogte te verhelpen. Het neerslagtekort zal alleen minder snel stijgen.

Lees ook
Zomervakantie in eigen land? Dít wordt het weer de komende periode

Zomervakantie in Nederland

Wat voor weerbeeld we deze zomervakantie kunnen verwachten in Nederland? In juli en augustus overheersen de droge dagen, voorspelt Weeronline. De wind waait meestal uit het oosten en dat levert veel zomerse en zonnige dagen op. De temperatuur ligt daarbij vaak tussen 25 en 30 graden. Tropische dagen liggen ook in het verschiet. Als de wind uit het zuidoosten komt, bereikt warme lucht uit het zuiden ons land. Volgens het weerbureau zijn zelfs een of meerdere hittegolven en extreme temperaturen van 35 tot 40 graden niet uit te sluiten. Die hitte kan wel af en toe uitmonden in een lokale regen- of onweersbui. “De verwachting voor de zomervakantie heeft veel overeenkomsten met het weer in de zomer van 2018. Toen kregen we te maken met langdurige zomerse warmte, ernstige droogte en enkele flinke hittepieken”, zegt meteoroloog Jaco van Wezel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline.nl | Beeld: Unsplash