Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Fantastisch weerbericht: de zomer van 2019 belooft zonniger en droger te worden dan normaal

Fantastisch weerbericht: de zomer van 2019 belooft zonniger en droger te worden dan normaal

Nieuws & Maatschappij
Fantastisch weerbericht: de zomer van 2019 belooft zonniger en droger te worden dan normaal

Hoewel de voorspellingen voor Bevrijdingsdag niet al te best zijn, kunnen we vandaag ook een heel fijn weerbericht brengen. Want vond jij die lange zomer van 2018 ook zo genieten geblazen? Spring dan maar een gat in de lucht, want dit jaar wordt-ie nóg beter.

Als we Weeronline mogen geloven wordt de zomer van 2019 bovengemiddeld warm en droog. De kans hierop is in de maand juni zelfs al 70 procent. Whoehoe!

25+ graden

“We hebben op de korte termijn een indicatie voor wind die regelmatig waait uit het – warme – oosten”, legt Jaco van Wezel van de weerwebsite uit aan De Telegraaf. Dit zou tegen eind mei een verhoogde kans op zomerse dagen met temperaturen van 25 graden of meer opleveren. “Er wordt voor mei een warmtegemiddelde verwacht van ongeveer een graad warmer dan normaal.”

Lees ook
Better safe than sorry: 5 tips om veilig van de zon te genieten

Zomer 2019

Eind mei kunnen we dus al een paar tropische dagen verwachten, maar óók de voorspellingen voor de zomer zien er zonnig uit. “Je weet nooit precies hoe het eruit gaat zien, maar er is een reële kans dat het behoorlijk boven normaal wordt in juni en juli. Hoe het precies gaat zijn, is nog onzeker, maar de kans op droger en warmer weer dan normaal is er wel.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee