Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Zo ziet de cel van Joran van der Sloot eruit: ‘De hel op aarde’

Zo ziet de cel van Joran van der Sloot eruit: ‘De hel op aarde’

Zo ziet de cel van Joran van der Sloot eruit: ‘De hel op aarde’

Joran van der Sloot zit al ruim tien jaar lang in de gevangenis. Een van Nederlands bekendste criminelen zit in Peru in de gevangenis voor de moord op Stephany Flores. Er zijn nu unieke beelden vrijgegeven van zijn cel in de meest beruchte gevangenis van Peru. 

Joran van der Sloot zit nog altijd vast

In juni 2010 werd de inmiddels 34-jarige Van der Sloot veroordeeld tot 28 jaar cel vanwege de moord op de Peruaanse Stephany Flores (21). Maar Van der Sloot is vooral bekend vanwege de vermissingszaak van de Amerikaanse Natalee Holloway (18), wiens lichaam nooit gevonden is. Momenteel zit Van der Sloot nog vast in een van de meeste beruchte gevangenissen van de wereld. Blijkbaar had Van der Sloot al uit de gevangenis kunnen zijn, maar hij moet zijn tijd uitzitten vanwege slecht gedrag. Zo bezat hij illegale telefoontjes én wordt hij verdacht van drugsmokkel.

Van der Sloot werd hij recentelijk geïnterviewd en gefilmd door de Peruaanse zender America TV in de streng beveiligde gevangenis in Challapalca. De gevangenis huist de grootste criminelen van Peru, van terroristen tot drugsleiders. Zelf noemt van der Sloot deze gevangenis “de hel op aarde”. Al meerdere keren hebben mensenrechtenorganisaties geklaagd over de omstandigheden in de gevangenis. Het schijnt er namelijk extreem koud te zijn en er zijn maar weinig voorzieningen. Ook kan er zelden bezoek komen vanwege de afgelegen locatie.

Lees ook
Madelon (29) ontmoette haar vriend in de gevangenis: ‘Jesse is mijn grote liefde. En een veroordeelde crimineel’

Uniek kijkje in de gevangenis

Niemand wist hoe de gevangenis er van binnen uitziet, maar een verslaggever van America TV kreeg een unieke rondleiding. Daar spreekt hij met diverse criminelen, waaronder Joran van der Sloot. Omdat Van der Sloot als extreem gevaarlijk is bestempeld, wordt hij apart gehouden van alle andere gevangenen. De cel van Van der Sloot wordt gefilmd en zien we een ijzeren bedje, een klein bureau en een paar losse spulletjes op de beelden. Als de verslaggever aan Van der Sloot vraagt waarom hij in de gevangenis zit, antwoordt Van der Sloot met “ik heb me niet zo goed gedragen”. Een behoorlijk understatement gezien de moord op Stephany en de vermissing van Natalee. “Hij kan hier nu wel lachen, maar hoe zou het gaan met de vader van het meisje dat hij heeft vermoord, zijn slachtoffer?”, zijn dan ook de woorden waarmee de verslaggever zijn reportage afsluit.

Joran van der Sloot cel

Bron: RTLnieuws | Beeld: America TV