Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Moet je je nog steeds ziek melden als je last hebt van een snotneus?

Moet je je nog steeds ziek melden als je last hebt van een snotneus?

Moet je je nog steeds ziek melden als je last hebt van een snotneus?

Ben jij vanmorgen ook wakker geworden met een snotneus? Je bent niet de enige. Maar terwijl je vroeger gewoon met een kleine verkoudheid naar werk was gegaan, is dat sinds de coronacrisis wel even anders. Maar moet je je dan nu telkens ziek melden en laten testen? 

Bedrijfsarts

Bedrijfsarts Jurriaan Penders van HumanCapitalCare, samen met ArboNed onderdeel van HumanTotalCare, vertelt aan RTLnieuws: ”Met welke klachten je je ziek meldt is sinds de coronatijd niet veranderd.” Het is dus eigenlijk helemaal niet zoveel ingewikkelder geworden dan wij denken.

Wanneer meld je je ziek?

“Je meldt je ziek als je niet in staat bent om je werk te doen. Dus: je hebt bijvoorbeeld koorts waardoor je niet kan nadenken, of je voelt je zo lamlendig dat je je bed niet eens uitkomt. De vraag om jezelf te stellen is simpel: kan ik werken: ja of nee?”

Mag je met klachten op werken verschijnen?

Maar sinds de coronacrisis zijn er natuurlijk wel hier en daar wat dingen veranderd. Het RIVM adviseert namelijk nog steeds: bij griepachtige klachten – blijf thuis en laat je testen. Dit geldt voor mensen met en zonder vaccinatie.

Dit zijn de basisregels op dit moment:

  • Was vaak en goed je handen
  • Afstand houden is niet meer verplicht, maar 1,5 meter blijft een advies
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen
  • Zorg voor voldoende frisse lucht

Overleggen

“Dat je griepachtige klachten hebt, wil niet altijd zeggen dat je niet in staat bent om je werk te doen”, vertelt Penders. “Dus als jij voor jezelf hebt besloten dat je wel kán werken maar niet mág werken door de coronaregels, dan moet je samen met je werkgever overleggen over de mogelijkheden en hoef je je dus niet ziek te melden.” Dat zou dus kunnen betekenen dat je een paar dagen vanuit huis moet werken, maar voor sommige beroepen is dit nou eenmaal geen optie.

Vrijstelling van werk

“Als je niet kan thuiswerken, kan je werkgever je vrijstellen van werk”, gaat Penders verder. “Maar dat is wat anders dan ziek melden.” Ziek melden heeft op lange termijn namelijk vaak negatieve gevolgen voor een werknemer.  “Toch zie ik wel dat de meeste werkgevers creatief worden en kijken naar de mogelijkheden. Wij moedigen ze ook aan om verder te kijken dan hun neus lang is. Als je mensen met een snotneus blijft laten komen, ook al zijn ze negatief getest, dan creëer je een keten van mensen die elkaar aansteken en zich telkens weer moeten testen. Dat is ook niet handig.”

Lees ook
Hatsjoe! Kun je echt verkouden worden door koud weer?

Snotneusprotocol

Momenteel zitten we qua ziekteverzuim op hetzelfde niveau als voor de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van HumanCapitalCare. De verwachting is wel dat er nog een ernstig griepseizoen zit aan te komen. Maar moeten we dan niet een snotneusprotocol het leven in roepen? “Nou, misschien wel”, zegt Penders. “Je zou daarin kunnen vastleggen voor jouw bedrijf wanneer mensen wel en niet mogen komen en wat je verwacht van je werknemers. Je kan ook met elkaar nadenken over wat te doen bij snotneuzen, maar de basis moet zijn: heb je klachten, dan kom je niet naar werk.” Mogen we dan nooit meer met een snotneus naar kantoor? “Deze winter denk ik wel dat we meer thuis zullen blijven met een snotneus, maar hoe het volgend jaar zal gaan, moet blijken. Als je kijkt hoe snel het handen schudden weer terug is van weggeweest, vraag ik het me af.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLnieuws | Beeld: GettyImages