Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Herfst begint iets later dit jaar: eind van de week warm weer in aantocht

Herfst begint iets later dit jaar: eind van de week warm weer in aantocht

Herfst begint iets later dit jaar: eind van de week warm weer in aantocht

Afgelopen weekend is er voor de rest van het jaar weer genoeg water gevallen, maar daar is de natuur het niet over eens. Want de komende dagen zul je je paraplu nog zeker weten nodig hebben. Maar gelukkig is er ook goed nieuws: eind van de week wordt het weer gelukkig alweer een heel stuk beter. 

Vanaf donderdag kunnen we weer uitkijken naar beter weer. “Het wordt een graad of 17, en de dagen erna wordt het steeds iets warmer. Het kan in het weekend lokaal 20 graden worden”, zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.

Zondag kans op een regenbui

De kou en de wind vinden we niet zo erg, zolang het maar droog blijft. En dat is de komende dagen het geval. Donderdag, vrijdag en zaterdag kan zelfs de zon even doorbreken en ook zal de wind aanzienlijk afnemen. ”Zondag is er pas weer kans op een bui.”

Begin van de week

Maar hoe zit het met het begin van de week dan? Dat valt gelukkig ook alles mee. Het is geen weer om op het terras te gaan zitten. Maar met een graad of 17 en een flinke bries is vandaag nog een prima dag. Morgen is dat wel even anders. De dag begint zonnig, maar ’s middags kan er hier en daar wel weer even een behoorlijke bui vallen.

Lees ook
Regenachtige dagen eindelijk voorbij? Dít is de weersverwachting voor de komende week

Brrr… koud!

En na de regenachtige dinsdag is het nog even een dagje op onze kiezen bijten. Woensdag wordt het namelijk zelfs ‘waterkoud’, vertelt Dorrestein. “Koud, nat en een graad of 14 zonder zon en aardig wat wind.” Dat wordt dus nog even een dagje de winterjas aan en daarna kunnen we nog even genieten van de laatste zonnestralen van de zomer.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLnieuws | Beeld: GettyImages