Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Meteorologen weten het zeker: januari 2022 wordt ijskoud met veel sneeuw én schaatsweer

Meteorologen weten het zeker: januari 2022 wordt ijskoud met veel sneeuw én schaatsweer

Meteorologen weten het zeker: januari 2022 wordt ijskoud met veel sneeuw én schaatsweer

Je hebt het misschien al wel gemerkt. Maar de temperatuur buiten begint flink te dalen. Tijd dus om die lekkere warme sjaal uit de kast te halen en je muts op te doen, want het zal nog wel even zo blijven. De weersvoorspelling voor januari is namelijk dat het ijskoud zal gaan worden.

Ijskoud

Op Twitter heeft een weerkundig strateeg informatie gedeeld waarin vermeldt staat dat het komende maanden nog flink wat kouder gaat worden. Iets wat de afgelopen jaren vrij zeldzaam is geworden. Dit heeft alles te maken met het snel veranderende klimaat.

Zeldzaam

”Zeldzaam koude januari geprognosticeerd door deze uitdraai. Januari zou de koudste kunnen worden met een gemiddelde temperatuur van onder de -7 graden. Dan kunnen er wel drie! elfstedentochten gehouden worden. Spannend sowieso.”, schrijft hij bij de foto.

Lees ook
Winter is coming: vanaf vrijdag kans op sneeuw en hagel én het wordt waterkoud

Voorspelling

Nu de winter steeds dichterbij komt, worden er veel voorspellingen gedaan. Zo wordt er gezegd dat er komende maanden veel sneeuw zou kunnen gaan vallen, door het hele land. Maar dat er ook periodes mer vorst zullen komen en deze kunnen zorgen voor veel schaatsplezier op de wateren. Maar dat is niet alles, ook zijn er verschillende weerstations die beweren dat er zelfs één of meer winterstormen met of zonder sneeuw over ons land kunnen trekken. Brrr!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter, Weer.nl, PietsWeer | Beeld: GettyImages